Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

lördag 12 september 2009

Skitinlägg (ej förkänsliga)

Så har då morgonen pågått i ca 1,5 h..Vi har hunnit med följande;
Livia var utan blöja då hon är så röd och behöver luftas utan blöja så på 30min blev det en full laddningbajs på golvet som hon halkade runt i och dessutom hann "smaka".
Dusch av bebis,dammsugning och våttorkning av golv.
Nytt försök att hon ska vara utan blöja-2 kisspauser inom 10 minuter och hon blir dyngsur.
Lägg till en trotsande storebror som är rastlös och testar oss i allt bl a så slår han till Livia för att då får garanterat uppmärksamhet.Helst vill han sitta på oss,i oss och lämnar oss ej ur sikte om så ens för två sekunder.Vi sliter ont och har gjort länge men imorgon är det dagis och nu ska han förhoppningvis han fixa detta mån-fre.Själv behöver jag göra djupandningsövningar för att ej gå i taket;-)
Dessutom har vi fått nya hyresgäster-ca 100 bananflugor bor hos oss och inte blir de färre heller..

Det är mkt gnäll i bloggen just nu om hur tufft det är med barnen och har varit en tid och kanske ni som läser nickar instämmande att ja,det är precis så här med småbarn men vårt dilemma är att vi ej varit utan barnen sedan juli-06 då Gustaf blev inplanterad;-)Jag har antinegn varit gravid,ammat eller dragit runt på ett av barnen och alla som kan hur man hanterar utmattningssyndrom,stress vet att man måste få återhämtningstid någonstans för att kunna ladda om..Jag hoppas kunna skriva om några veckor att allt flyter för denna sommar blev toppen på isberget som kastade omkull mig totalt och att finna frid och ro i två små barns närvaro är ej enkelt..
Så, om ni har några småbarnsföräldrar i ert nätverk-erbjud er att ta de små med er om så för en stund eller en dag eller en natt..för att orka vara förälder och ta hand om våra små så bör det finnas tillfällen för återhämtning utan barn..

2 kommentarer:

Jessica sa...

Hejsan! Jag kan tyvärr inte hjälpa dig med barnen men jag kan hjälpa dig med dina nya hyresgäster - ja asså hur du blir av med dom :)

Ta 1 del vinäger och 1 del vatten och en droppe diskmedel i ett glas och ställ på vasken eller nånstans där dom älskar att vara. Du ska se hur dom små rackarna försvinner..... Lycka till.
Kanske ska förtydliga mig lite du ska alltså ta lika delar vatten och vinäger typ 1/2 dl av varje eller så. Hoppas detta lilla tips kan underlätta lite iaf. Hade gärna hjälpt dig på andra sätt oxå men men... Ha det så bra!
Kram Jessica

En häxa på Vift sa...

så sant, det är slitigt och tyvärr så har man en förmåga att skicka in sig själv i hörnet och tillslut är man uttröttad. Bara en dag för sig själv kan göra underverk för ork och humör.
Jag gick igenom småbarnsåren mestadels ensam och utan större nätverk. Det gick men lätt var det inte alla gånger.

Skönt att du fick komma iväg en stund ialla fall även om den ofrivilliga sightseeingen inte var planerad.*s*