Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

torsdag 3 september 2009

Vad är problemet?

Inatt hade Emma det tufft..Gustaf vaknade 01.30 och sedan skulle han ej sova.."tvingade" henne till att sitta upp och sova för han skulle minsann ej ligga ner..04.30 var hon grinfärdig och då slumrade de..Vår teori om rädsla är borta-detta måste handla om kontroll..Gustaf har haft perioder av detta men aldrig så länge som nu-2 veckor med toknätter..Nu är vi tillbaka till ruta ett, 5 minutersmetoden och lära honom att sova själv med sig själv som trygghet som funkat bra i många månader..vårt stora bekymmer är att han är extremt uthållig-dvs han kan kan skrika 3 h sträck,dvs riktigt vråla så det blir inte kul mitt under natten (grannarna lär få spader) men efter ca 2 nätter så brukar han ha fasat in sig själv..
Gustaf sover ej dag längre,ca 30-45 min om han fått sova med mig,igår sov han ingenting under dagen. Han är aktiv som få, han är trött men det är precis som att han ejtillåter sig att somna..Hemlige mannen har oxå strul med sömnen (alltid haft sedan han var liten)dvs täta uppvaknanden och sover urlätt,dvs vaknar vid minsta ljud.Jag har alltid kunnat sova-född trött och behöver ingen fin säng utan har kunnat slockna överallt..nu har jag fått tillbaka min sömn då snälla Emma tagit Gustaf i så många nätter men snart åker hon hem och då måste jag hantera problemet..borde bli bättre då Gustaf börjar dagis på onsdag och då vet jag att jag kan få vila under dagen om han fortsätter ha terrornätter (för nu är det full rulle även under dagen med galna upptåg,trots och gnäll)..

Tjejerna har aldrig strulat som denna man..Livia sover 19-07 sedan jag slutade amma i somras och sover 2 gånger under dagen, ca 45 min innan lunch och sedan 2h mellan 13-15..

Sömn,sömn..denna jakt på sömn..

1 kommentar:

Anna sa...

Emma kanske måste sluta vara så himla festlig att vara med, klart han inte vill sova när han har rena rama clownen bredvid sig i sängen;) Skämt åsido, dagis kommer nog suga musten ur honom! Vi håller tummarna för det iaf!
KRAMAR