Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

onsdag 9 september 2009

Intressant-inskolning fast ej på engelska

Idag var det den stora dagen D som i Gustaf börjar DAGIS.Jag ha rhållt mitt hopp för denna dag för att någonstans se en början för mig själv att hitta tid&rum för återhämtning av kraft,själ och tanke.
Vi hade bestämt att maken skulle följa med denna första dag för att fixa allt det adm men det började redan på morgonen vid frukosten dåmaken klämkäckt säger; du, jag tror att vi bestämde tre dagar i veckan för G då för 18 månader sedan när vi ställde oss i kö och fick plats denna höst..Jag höll på att gå av..3 dagar/vecka?Jag hade ju ställt in mig på 5 dagar (ja,jag är ego i detta,har kämpat så hårt och länge utan att kunna ta hand om mig själv).Jag blev ursur på maken,här har han kunnat prata med dem men ej gjort utan "gissar" nu hur många dagar-min man i nötskal!!

Vi packade in oss i bilen för att inse när vi närmade oss att det gick ej att finna någon p-plats..vi ställde oss kort utanför en ambassad och urlastade mig och sonen och då jag fortfarande var sur på makens gissning så sade jag åt honom med syrlig ironi;skit i att leta P-plats,åk du till jobbet,det är ju ändå ett två-språkigt dagis så detta fixar jag..gick iväg med raska steg till dagisporten och fick kalla fötter när jag kom in..ringer maken som ÄR på väg till jobbet..ännu mer sur blev jag och sade bara; fortsätt med det då..

Knatade upp till 3:e våningen där dagiset låg,hittade Gustafs rum och hans nya fröken..och inser,hon kan ej engelska..Jisses, jag fick ringa maken så han fick komma dit iallafall..

Positivt är dock att Gustaf har HELTID och att vi betalar bara för maten,dvs 68 Euro/månad istället för 303 Euro då Wien har gratis dagis för alla barn..det hade vi ej riktigt koll på då detta är ett privat dagis och ej kommunalt.

Det är skillnad på dagis och dagis och då vi varit bortskämda med helt underbara dagis i Sverige med stora uteplatser och att barnen är ute minst en ggr/dag så är detta ej så..Finns ingen lekplats,de har utflykt 2ggr/vecka. Ett rum med 3 små bord och stolar,halva rummet är med en lekmatta och leksaker, ett vilorum längre bort.
Det är 15 barn i ålder från 1-3 år,EN fröken men vid fikat så kom ytterligare en personal in och hjälpte till,ytterligare en kvinna kom och bytte allas blöjor..
Barnen satt dock stilla i en 1h vid småborden medans de hjälpte till att duka,äta och duka av..som på löpande band:-)

Gustaf var dock som ett ljus och var uppmärksam på allt som hände så imorgon ska han gå 8-12,ensam..

Idag är jag helt slut, 1,5h med alla dessa barn (ringer i öronen),hem laga lunch..Livia i säng, Gustaf försökte jag få att sova i hans säng men han vägrade..tog upp honom i min säng och där somnade vi en stund-skönt.

3 kommentarer:

En häxa på Vift sa...

ja, skolor och barnomsorg skiljer sig mycket åt utomlands har jag märkt, på gott och på ont.

Christina M sa...

Ooo tur attd et gick bra, har tänkt pa er idag.
Sa jävla typisktmän, B hade säkert gjort samma sak. I morse när jag bad honom ta V t dagis da han ända akte ca 10 min innan jag skulle akt - har sovit apkasst de senaste nätterna o var megatrött - sa fattade han inte varför jag inte kunde göra dte, jags kulle ju ända bara va hemma.... Morr...

Anki Hu sa...

Förstår att du blev trött i huvet av allt ljud från 15 småttingar och några vuxna.Arbetsfördelningen verkar lite annorlunda än här.Brukar besöka dagis ibland å tjänstens vägnar och blir trött bara på den korta stunden. jag kan inte förstå att personalen orkar men de kanske lär sig sortera och stänga av de värsta ljuden.Gustav kommer säkert att tycka det är kul med lite nya kompisar. Tur att de gör utflykt 2ggr/v så de kan få springa av sig ordentligt.
Ta verkligen vara på DIN tid även dagar då du känner dig bättre.
Kram