Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

måndag 13 september 2010

U-land?

Idag var det dags igen..jag hämtade precis barnen och genast skulle svenska fröken lägga ut några skuldpålägg..Du vet väl om att det bästa för barnen är om du är här hos dom..söker du något jobb i Österrike? etc på temat mindre bra och frånvarande mamma. Det ska hon strunta i och jag fattar inte varför jag låter henne hålla på. Sedan informerade hon om att det är föräldrakväll på torsdag. Ja, sade jag det vet jag men vi kan inte komma då jag och maken förhoppningsvis åker iväg två dagar utan barnen. Hon höll på att ramla omkull...jag såg hur hon funderade, typ så här; här är hon en vecka då och då och LÄMNAR barnen för att åka iväg med maken...och dessutom inte komma på en dia-show där dagis ska visa upp barnen vad de gjorde på sin "gröna-veckan" aktiviteter-vi har redan fått foton och barnen bär sina minnen med sig.

Jag börjar fundera på om vi kvinnor inte bär ett otroligt stort ansvar för att jämställdheten tar sig i snigelsteg framåt då vi ska skuldbelägga de kvinnor som försöker göra individuella val. Oavsett om valen innebär att vara hemma i några år eller vilja börja jobba så fort bebisen är ute. Varför provocerar familjer där familjens fokus är FÖRÄLDER och inte en förälder med tuttar eller snopp?

Nu ska jag laga lite mat med barnen-båda könen ska deltaga;-)

2 kommentarer:

Susanne sa...

Jo, man skulle nog varit man, så känner jag det ofta ofta. När son nr ett var liten kändes det inte så, han hängde med mig överallt och det funkade ändå, jag hade ett eget liv också! Son nr två kräver hela uppmärksamheten och all energi, mitt liv är satt åt sidan och pappan lever sitt men med sonen varannan helg!! Orättvist men inget att göra åt, kanske självvalt efetrsom jag gett mig "f-n" på att min son ska få en möjlighet till ett bra liv.... Så klart undrar men ibland om man hade kunnat göra annorlunda? Jag tycker det är fantastiskt att ni kommit överens om ert familjeliv som ni gjort, det är ju ert val, ni mår alla bra av det och det är kärlek till varann när man kan se förbi sina egna bekvämligheter pga könsskillnader. Jag beundrar er. Kramisar /Sussi

Annika sa...

Jag tycker du borde låta den där svensk-fröken läsa dina tankar.
Hon verkar uråldrig!!
Kram