Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

fredag 13 juni 2008

Operation uppskjuten!!

Hej!

Tack för alla era tankar men som ni säkert förstår så skulle det inte vara så lätt den här gången heller (och ska jag vara ärlig så var väl fredagen den 13 lite magstarkt).

Imorse kl 07.30 kom neurokirurgen och ville ha min synpunkt om han skulle op eller ej..märklig fråga men saken var den att han var bakjour natten till idag och blev tvungen att op akut till 04 imorse..Då jag nu vet vilken metod man väljer att op mig med så avböjde jag en trött kirurg så nu blir det på måndag...

Jag har nu sett min cysta och det var inte roligt. Akvedukten som ligger mellan ventriklarna ska vara helt rak men min är böjd som en S-kurva pga av cystan som är 18,2 mm.

Då man vill skona mig från det största ingreppet så kommer första steget att bli att borra ett mindre hål i pannan och gå in med kamera och försöka punktera cystan och låta vätskan rinna ut i likvor..men, risken är detta ej kommer att fungera då cystans "skinn"kan vara segt och då får jag vila några dagar och då måste man lyfta skallplattan bak och gå in den vägen..

Jag mår ok, är trött men är på rätt plats och de är mkt proffessionella.
I helgen så får jag vara på patienthotellet med hemlige mannen och snabba sonen. Söndag kl 18 checkar jag in igen för förberedelser för op.

Jag har träffat en pat som tagit bort tumörer i hjärnan och enl henne så gör det INTE ont efteråt om man jämför med en annan op..låter bra och pigg var hon oxå-helt fantasitiskt.

Nu loggar jag ut men på måndag hoppas jag detta är över..

Kram

4 kommentarer:

viveka sa...

Hej Mia! Var på väg till dig med jordgubbs för en dryg vecka sen ( hört från säker källa att du är svag för såna :) ) men min mor ramlade och bröt båda benen!! så det blev akutmott. och mamma istället.Det var klokt av dig att vänta över helgen och få en pigg och duktig neurokirurg på måndag. Hoppas att punktionen räcker och att du snart ska vara hemma i Jämtland igen. Kram Viveka

Johanna sa...

Tänker på dig!!! Kram Johanna

Christina sa...

KRAM pa rej o lycka till, tänker pa dej här nere i Södern.

Ego sa...

Hej Mia!
HAr tänkt på dig idag!! hoppas att allt gått bra. Massor med kramar