Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

lördag 24 december 2011

Knack,knack

Grannen kommer och undrar om vi kan passa hennes barn idag typ en halvtimme? Eh-på julafton? Hon ska klä julgranen och dottern får ej vara med..minns med fasa julen när vi tvingades förflytta oss från lägenheten då makens syster skulle klä vår gran i 3 timmar och vi fick bege oss iväg med två små,  1 år och 2 år..kan inte säga om det är en Österrike tradition men två av två? Vore väl mer kul om den lilla fick hjälpa till?
Jaja, maken får passa dem då jag inte kan tyska;-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har med traditioner att göra. Christkindl klär granen och kommer med paket. Dvs barnen måste ut ur huset för att inte se sanningen. E. A-C tar M till Sv Kyrkan o maken stannar hemma och "lagar" mat..... God Jul fån ett regnigt Småland. 1 special present är köpt till endast DIG! Kramar J

Emilie sa...

Granen kläs alternativt "levereras" av Christkind, men till skillnad till tomten syns christkind inte. Vi hade Christkind, inte tomte när jag var liten (alltså i Sverige) och mamma brukade "gå in för att hjälpa christkind" sen fick vi komma in och se presenterna. Granen klädde vi dock tillsammans innan :)