Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

torsdag 29 maj 2008

Väntan..

..nu är det bara till att vänta på transport till Umeå. Troligtvis i början på näsa vecka. Jag har dessutom fått mer information (igår lyssnade jag inte tillräckligt noga utan fastnade i att cystan var en av de större bla,bla)men att de skyndar på op är för att min bebis ej får bli för stor-mer press för min kropp att återhämta sig.När det gäller metod att ta bort cystan (ja, ni som läst har ju oxå fått veta att de skulle göra en kanal runt)men nu ska de ta bort cystan...helt säkert lär jag inte veta förräns jag är i Umeå och fått träffa de rätta doktorerna.Jag väljer att inte tänka på metod utan söv mig och när jag vaknar så ska den vara borta:-)

Jag har fått frågan om den är ofarlig-ja, i princip dvs cystan i sig är fylld med "vatten"men det farliga är om den växer och stoppar flödet-då måste man dränera och tyvärr så har jag fått kännedom om en vän från FL som förlorade sin unga svägerska i just en sådan cysta som jag har pga stopp i flödet. Hennes blev aldrig upptäckt då hon "hade fel symptom" och de fann senare att den kunde varit operabel efter hennes död om de upptäckt den i tid..

Jag har oxå funnit reda på en annan person som hade en cysta i liknande storlek som min som är satt på kontroller dvs man har ej tagit bort den. Alllting är avhängit av vart de sitter och hur de påverkar en..med mig tror de att cystan är flukturerande dvs att i olika lägesförändringar så ändrar den läge och då känner jag mig påverkad..dock, då jag är gravid och vid grav så fyller kroppen på mer med blod, vätska etc så kan det i sig skapa en fara för mig och därför vill man ta bort den nu och inte chansa.

Mina tjejer vet nu allt (tack Christina för dina mail och tankar om hur man pratar med barn)och de hanterar det bra. Som stora tjejen sa efter att fått klart för sig vad cancer är och cysta, det är tur i oturen att du svimmade och att de hittade grejen i hjärnan men nu pratar om vi om några roligare saker..som att jag lyckades bra i rätt stavningen m m-underbart att få höra och få lite positiva vibbar från min stora tjej. Lillasyster säger som vanligt, jahapp och pratar på om vad hon ska göra till helgen-livet fortsätter:-)

Hemlige mannen och sonen var här idag och sonen gjorde funktionskontroll på rummet, dvs drog ut all elektrisk armatur, sög på skrapan man använder i duschen, drog ner pat-telefonen på golvet, fastnade under sängen m m..samtidigt så är det skönt att allt är normalt men jag blir trött av dessa timmar..men, vill samtidigt att de är här. I helgen rycker kompispatrullen ut för att slå ihjäl många timmar och låta livet vara "som vanligt":-)

Jag tackar för alla kommentarer, mail, blommor och positiva tankar-det stöttar mig enormt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kära Mia! Jag hade inte en aning om ditt tillstånd- varken graviditeten eller cystan och jag har suttit här ikväll och gråtit och läst men samtidigt fyllts av övertygelse att du grejar detta! Stark och tuff officer som du är och har bevisat din envishet många gånger på MHS så kommer denna cysta få sig en rejäl fight för att ha gett sig på "fel" person.. Mina tankar går till dig och din familj och vi i fraggelberget (många gamla F4:ingar..)sänder dig många varma kramar!! Och du, grattis till bebisen! Bamsekram från din gamle elev ;-)

Martin sa...

Mia min vän!

Sänder dig kraft från norr...

Detta kommer du fixa!

Om de plockar ur kotten kan du väl spara den (i bävergäll eller kanske lufttorka den :-)så att jag kan få se den när vi träffas nästa gång!

Kramar

Johanna sa...

Tänker på dig o skickar dig tusen miljoner styrkekramar
/Johanna med familj
har berättat om dig för familjen o alla tänker på dig o hejar på här hemifrån o är glada för att du blivit upptäckt i tid!!!