Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

söndag 31 januari 2010

Nostalgi



Gustaf 2008 i Ej Sikke Lej body och Fluff Design byxor.



Livia 2010 i Molo prästkragar body och samma velourbyxor som Gustaf har på bilden ovan. Superkvalité.

KIKA,KIKA ninchen



Livias favoritprogram alla kategorier:-)Den blå kaninchen är hon helt uppslukad av.



Så här glad är man då man softar framför TV:n



Och så här fann jag henne-liggandes på en kudde och kolla TV:-)

I natt jag drömde

Vaknade imorse med vild panik..tog ett tag innan jag insåg att det bara var en dröm.
Personer som var viktiga för mig för sisådär en 13-15 år sedan handlade drömmen om. Jag förvånas över hur hjärnan väljer att ta fram minnen från länge sedan..
Idag är jag lite låg men ska baske mig röja upp i Gustafs rum (som kommer bli Livias såsmåningom)och sortera alla leksaker..Vet att det är dömt att misslyckas då de båda kommer dra ut allt och skapa kaos:-)

Fann dem i lördags med att ha tömt Gustafs byrå i samförstånd...
Snälla Kamilla lade in det igen och nu har de ej varit i den mera..

Livia går (fast Mr Bean filmade åt fel håll)

Socker -vilken j-a drog

Jag har levt allt annat än hälsosamt den sista veckan. Choklad,kakor,chipspåsar på kvällen..varför?Ingen aning-GOTT;-)
Men, nu försöker jag ta bort det igen..mår illa,får ruskiga blodsockerfall..jag är ju begåvad med lågt blodtryck och lågt blodsocker-superbra så länge jag skippar socker.

Dessutom denna trötthet och grinighet..

Nu vill jag aldrig mer utsätta mig för detta,har levt hyfsat hälsosamt i flera år,mer åt GI-hållet som gjort blodsockret stabilt..nu vet jag varför jag inte ska sluta med det:-)

lördag 30 januari 2010

Helg

Gårdagen spenderade vi i Vösendorf. IKEA förstås:-)Behövde lite grejjor till barnens rum.Massor med mat blev det från matshopen,eller inte mat,men kakor.
Punschrullar (dammsugare),havrekakor,drömmar,ost och bröd.
Vi passade oxå på inhandla några DVD, hemlige mannen och jag har sedan tidernas begynnelse kollat några av avsnitt av NCIS,Desperata Husfruar, Nip/Tuck, Lipstick Jungle mm som avkoppling på kvällen då vi är utmattade av dagens övningar.

21 gjorde jag kväll igår då barnen stod på mitt schema för dagen idag.
Nu sover de båda iallafall nätterna igenom-tack för den tid det kommer vara.

Planer för denna söndag är att skruva ihop Expedit till barnens rum och om vädret tillåter-Zoo.

I veckan kommer hemlige mannen ta ut några semesterdagar så att vi med gemensamma krafter kan iordningställa det som ej skruvats ihop och ta en dag i staden för oss själva. Hålla hand,äta god mat och göra något kulturellt tillsammans.

Imorgon hoppas jag på lunch med M och fika på em med J.

fredag 29 januari 2010

Har du vad som krävs?





Aupair eller officer?



Dock-här kan man säga att japanerna blir "förlöjligade"



Och här amerikanerna!

Svenska Försvarsmaktens rekryteringsfilmer-seriösa



Dagens överraskning-sexistiskt värre

Österrikes fd rekryteringsfilm (borttagen för ca 3 timmar sedan) för Österrikes Bundesheer:





DAGENS FRÅGA; Vem vänder sig rekryteringsfilmen till?Blivande manliga soldater eller kvinnliga blivande soldater?Fint pris utlovas för rätt svar.

Här är ursprunget (från Ukraina) som de kopierade rakt av-men,den har mera "klass"-jisses,vad jag blir förbannad som fd kvinnlig officer.



Kapten Klänning

Helt bestört blir jag när jag läser följande:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6508942.ab

Det finns ett talesätt som säger; den som skriker högst har mest att dölja..suck..

Host,host

förkylningen är seg..Sov illa inatt även då barnen sov (Livia vakande typ 4ggr och var ledsen men vi väntade ut henne,låter grymt men hon tjoar ca 5 min sedan somnar hon om).

Idag blir det hushållsplikter och tidig kväll,imorgon utflykt till Parndorf.

Livia knatar nu runt,bedårande när de tultar och hon är förstås mycket stolt.

Jen var 1 år precis när hon gick.
Jo var 15 mån när hon gick.
Gustaf var 8 mån och 3 veckor när han gick.
Livia blev 14 mån och 1 vecka.

torsdag 28 januari 2010

Trött

Märks direkt när jag varit lite kaxig och lagt mig liiiittee senare än 21.30 och fått kliva upp vid 06..då blir hela dagen som ett töcken.

Min läkare bedömde att jag bör ta min medicin tills augusti då den fasas ut. Hon tycker jag har gjort stora framsteg men att jag ska ta det lite lugnt,speciellt med sömnen,dvs ha fasta rutiner och inte slarva med att skjuta på läggningstiden.
Annars så hejar hon på att jag fått jobb och vi pratade en del runt detta och gender i Österrike..Vojne,vojne säger jag bara.

Att vara kvinna och ha en karriär,stort hot och mycket maktstrategier från dem med penisar. Jag märker oxå att attityden här, även bland de yngre är,att kvinnan ska hållas vid sin läst och maken ska ha sin "frihet".
Tycker Kamilla sade det bra häromdagen:Man får inte jobba på söndagar då man ska helga vilodagen men det är ok att gå och köpa sig en "kvinna". Prostution är lagligt här och bordellerna är många i city..
En kvinna är något av ett objekt. En vän till mig kom strålandes och berättade; min man (de skiljde sig pga att han inte kunde leva sitt ungkarlsliv då de fick barn ) och nu har de flyttat ihop igen när barnet snart är 3..Men,tillbaka till sak; min man har erbjudit mig att vara hemmafru så fort han öppnar eget. Då behöver jag inte jobba utan bara sköta hemmet och barnen..just nu sliter jag så ont med att jobba 75% och behöva sköta matlagning,tvättning och städning så det ska bli superbra (maken jobbar natt och har en del fridagar men det är "hans" tid)..Argghh-jag höll på att falla baklänges.Paret är i 25-årsåldern..men,jag säger det igen;valet är fritt för enskild familj.

Odd Molly drömmar


Bilderna lånade från Ajabajkids.com
Inser dock att de endast blir en dröm..största storleken passar inte mig.Jag är 1,58 och väger 59 kg men har totalt fel mått för denna klänning...suck..Får drömma vidare:-)
Hittade nya mått och tror nu faktiskt jag kan ha en storlek 2..har oxå fått tips om en butik i Östersund så dit får jag åka och prova:-)
Hoppet tändes..

onsdag 27 januari 2010

Familjeinlägg

Till staden,egen app med läkare.
Allt fixat för Sweden.
Lunch-japansk restaurang-NAJS
Tygaffär och garnaffär
BIPA-xtra rabatt-bunkra blöjlager
Hem,snabb kaffe
Nästa app

Hem,telefonsamtal
Förberedd L
Nästa app 16.45.

Ålandes,varma ungar,uttråkade..
Förmaning;slicka INTE på leksakerna som de andra redan tuggat på..och det funkade ju-NOT!!
17.50 insläpp-ny medicin för Livias hosta,ålandes barn i famnen,nedbajsad 2-åring och förstås-inget ombyte..händer ju ofta,väska med-inga incidenter,väska glömd-BAJS
I bilen,hem -toksvettiga, Livia skriker för fulla muggar,pappa stressad då hela gatan är proppfull med Wienare som letar parkeringsplats för sin bilar och försöker komma närma apotek..ger upp och åker hem..

Men, när vi kommer hem;amerikanska pannkakor som Kamilla fixat:-)
Räddningen på en tuff dag.

Och, Livia gick iväg med två leksaker-en i vardera hand och då glömmer man ju att man måste hålla i sig:-)

Nu lite lugn&ro.

Sömn

Gustaf sov hela natten, Livia ej..men,hemlige mannen behövde bara gå upp en gång, vid 05.
Själv är jag superduper förkyld. Ont i halsen och snuvig..
Idag står Dr N på programmet och Dr V för barnen-check up från förra pencillinkurerna..

tisdag 26 januari 2010

Trött,tröttare,tröttast-Livia!



Så här trött är man när det är dags att äta lunch:-)

Ful eller fin?


Kan inte bestämma mig för vad jag tycker..
Bild från www.ziggyz.biz

måndag 25 januari 2010

Apropå jämställdhet

Hemlige mannen är den som hämtar/lämnar dagis för Gustaf. Just nyss ringde han och berättade att det var "fasching"-dag idag-dvs alla barn var utklädda utom..Gustaf:-(
För det hade hemlige mannen inte koll på. Men, jag tror inte Gustaf kommer bli hämmad av detta missöde,han är fortfarande för liten.Men,hemlige mannen som precis fått nytt jobb (sliter ont på jobbet)fått usla nätter nu pga barnens förkylning, inatt var han uppe 3 ggr..2 ggr Gustaf och en gång Livia,så kan jag inte klandra honom. Han får nu dra det lass som gjorde att jag hamnade in i en utmattningsdepression. Jag hoppas dock hemlige mannen är bättre på att ta handom sig själv-dock,jag kan ej ta nätterna då jag svimmar pga min medicin.

Dock,så påminns jag om hur det var när mina stora tjejer var små.
Jag jobbade för tillfället i Afghanistan och min dåvarande man hade det fulla ansvaret för tjejerna..dagis, BVC, mm.

Då råkade han ut för omvänd diskriminering, dvs på BVC när han dök upp med yngsta (då 3 år) så undrade personalen genast var mamma var och mer eller mindre pratade över hans huvud.
De nästan föll av stolen när han berättade att jag var i Afghanistan och skulle återvända ca ett halvår senare..för fortfarande är det mest "naturliga" att mamman sköter allt omkring barnen.

När jag var hemma på leave (ledighet) så for vi förbi på dagis..döm om min förvåning när vi kom dit, så stod en av personalen redo med kaffe till dåvarande maken..Jag vet ingen annan mamma som fått kaffe när man kommer till dagis. Och se,fastän att kläder,ombyten mm ej var med så gjorde det inget, för han var ju pappa?!

Ok,men när jag som stressad mamma (ensamstående chef) glömde vantar till den yngsta,jamen,oj,oj vilka haranger jag möttes av. Det kan ju vara så att detta var individuellt för de personer vi hade att göra med,men ,jag tror inte det.

En annan episod var när jag skulle ta beslut om att åka till Afghanistan eller ej...dåvarande maken sade direkt; självklart ska du göra detta. (Han hade erfarenhet från Bosnien i början på 90-talet och visste att man utvecklades som officer med en sådan erfarenhet som utlandstjänstgöring i ryggen).
Men,många MANLIGA kollegor tyckte jag var IQ-befriad som lämnade barnen och for iväg..men, inga sådana synpunkter till de MÄN med små barn som oxå åkte..och inga svar hade de när jag försökte diskutera frågan.

Jag har tvivlat förstås många gånger om jag gjort rätt val,men min underbara vän,kära S, har alltid peppat och sagt; tänk,vilken förebild du är för dina döttrar. Du visar att ingenting är omöjligt och att arbeta är kul. För tjejer stoppas fortfarande i skolan och pressas in i en roll likväl som pojkarna. En högljudd tjej är fortfarande någon som ska "tystas" ner medans en pojke förväntas vara högljudd och aktiv. En kille som är känslig ska peppas till att bli mer "macho" iställer för att få vara den han är.

För att få ett jämställt samhälle så börjar det redan när våra barn föds.
Varför är rosa bara för flickor och blått för pojkar?Är det för att det bara ska vara så (för att det alltid varit så)eller är det tillåtet för pojkar att välja en rosa jacka som han tycker är fin och får han använda den?Varför provocerar just färgen rosa så många pappor?

Jag pratade framtid med stora dottern och hon sade följande; först ska jag utbilda mig, sedan hoppas jag få jobb. Därefter vill jag skaffa barn, två stycken som pappan får ta hand om så att jag kan jobba alt morfar:-) You go girl!Men, det är många år kvar och mycket kan hända.

Givetvis får de kvinnor som vill vara hemma med sina barn vara hemma-mina inlägg tycker jag ska läsas som att så länge familjen är nöjd med de val de gör-so,go for it!Problemen börjar när någon i relationen upplever att de får ta mest omsorg om Familjen AB-oavsett om det är man eller kvinna, och inte får utrymme att utveckla sig själv. Jag har ett ganska stort nätverk och i detta så är det oftast kvinnan som får stå tillbaka och har tuuussen anledningar till varför som en sköld för att skydda sig själv. För om skölden inte skyddar-ja,då rasar hon och det kan göra att hela ens liv kommer i gungning när man ser världen för vad den verkligen är.

Nu är det slut på filosoferandet idag-vardagen väntar.

MOLO-och fina daisys



Här poserar Livia (med muta att jag håller Teletubbies fodralet framför henne).
Finaste printet denna kollektion tycker jag-än så länge,allt är inte släppt ännu.

Förkyld

Gustafs förkylning har tagit mig i ett hårt grepp.
Imorse hade jag ingen röst och totalt tvärtäpp.
Gustaf är den som strular på natten-två gånger i natt fick hemlige mannen masa sig upp och ge han välling. Livia sover dock nu.
Hemlige mannen har fått problem med ryggen så han måste besöka en kiropraktor idag och hoppas han kan få hjälp.
Efter en massiv shoppingrunda pga att söndagar är stängt här,pressat mig själv uppför mördarbacken hem så kändes det bättre.

Sushi till lunch och sedan lite eftermiddagsvila med svenska veckotidningar som Kamilla tagit med sig-Najs!

Kamilla ger sig iväg för att hämta upp Gustaf på dagis-jag fixar lasagne till middag.
Denna vecka kommer att gå fort,imorgon ska jag förbi Dotkind.
Onsdag ska jag träffa Dr N.
Torsdagkväll är hemlige mannen ute på bira,bira,bärs,bärs (då tror jag att jag och Kamilla tar teven och ser Möbelhandlarens dotter klart)
Fredagkväll hoppas jag på IKEA med maken för att införskaffa skruvar till bejbis säng och en expedithylla till barnens nya lekrum.
Lördag åker jag och hemlige mannen till Parndorf (outlet)och införskaffar en ny garderob.
Inser att fettfläckiga tröjor med bananrester kanske inte funkar som jobbkläder;-)

Kanske lite städning kan hända oxå-urk..

söndag 24 januari 2010

Etiketter

Har påbörjat att sätta etiketter på alla mina inlägg...givetvis blir jag hängande och läser tillbaka och minns..Det är inte lite vi varit med om,min älskade familj.

Nu känns dock allt bra-av utmattningsdepression inget kvar,kombination av medicin som gör att jag sover och många nätters sömn i rad.
Jag har byggt upp ny styrka den senaste tiden och känner mig "normal"-vad det nu innebär men har återtagit min gamla hobbies,läser böcker som aldrig förr och en och annan film blir det oxå.Kan titta på ond,bråd död och vita rockar på TV skrämmer mig inte mer..
Den 4 november förra året så hade jag en förhoppning om att jag skulle få hjälp så att livet skulle kunna återvända såsom jag kände till det och det har med råge uppfyllts.
Ett stort tack till AKH och Dr N.

Ytlig-min första ODD MOLLY



Snart på väg till mig:-)Tror denna blir fin till jeans och den har ett band i midjan som reglerar storleken..

Att leva med en 1-åring



Soptunnan har fått flytta till högre höjder eftersom 1-åringen funnit det mycket roligt att tugga i sig det man hittat i sopkorgen. Visserligen bra för immunförsvaret men vi behöver inga fler kräksjukor..
Och en iakttagelse, varför är det så svårt att för mamman att hitta sopkorgen numera?Går alltid fel,dvs till gamla stället som numera är tomt-otroligt irriterande men det lär väl ta en tusen gånger innan hjärnan registrerat att sopkorgen står uppe på bänken.



Förmodligen platsar vi inte i något flashigt inredningsmagasin för så här ser det numera ut hemma med ett klättertroll..Vihar numera en stol framme vid matbordet-annars är hon där och hon har ej koll på kanterna varvid hon ramlar och slår sig på huvudet.



Vår tv-soffa (som hemlige mannen numera lite löst börjar tänka tanken på att den ska flytta-förmodligen till hans nya kontor). Jag hejar på honom (med dold agenda att få hit en Ektorp istället).

fredag 22 januari 2010

Många frågor och reaktioner

Egentligen behöver jag inte förklara mig då vår familj är överens om hur vi ska leva vårt liv men-då jag ger mig in på jämställdhet som arbete så kan jag inte låta bli:-)

För att vara gift med mig behöver man vara en stark man. Min första man har det totala ansvaret för våra två tjejer. För oss är detta det bästa då vi ALLTID har haft tjejernas bästa framför våra ögon. Det innebär att vi aldrig pratat skit om varandra inför tjejerna,tagit gemensamma beslut om tjejerna,vi vuxna tar besluten så att tjejerna aldrig ska hamna i en lojalitetskonflikt..Det fungerar bra men då jag blev sjuk så vändes det mesta i vår familj upp och ner men aldrig att ex-maken har anklagat mig för att svika tjejerna utan han har stöttat dem och vi har pratat öppet om vad som händer hela tiden,men, på en nivå som barnen kan förstå.

Jag fick ge mig av från Sverige i all världens hast och jag känner mig inte klar. För mig är det viktigt att arbeta,att få använda sina kunskaper och sin kompetens. Mina små barn kan aldrig ge mig detta, jag har nu provat detta ett år och att vara hemma med oceaner av tid-är inget för mig. Det gör att jag hamnar i grubblerier, hamnar i ett vakum-och jag har alltid varit i farten-det är min personlighet.

Nu har jag fått möjligheten att arbeta i Jämtland, 45 min från mina stora tjejer och dessutom där projektet så medger, en möjlighet att att arbeta med uppgiften från Wien och på så sätt få vara med de små. Därimellan får jag oxå utrymme till min egen tid som jag dribblat bort under dessa tuffa år.

En människa lever i tre cirklar, arbetet (nyttan),familjen och jaget. Om dessa tre cirklar hamnar i obalans så börjar vi må dåligt. Jaget hos mig har varit obefintligt, arbetet likaså medans familjen (dock splittrad)har krävt och kvävt mig.

För en kvinna är det svårt att medge att man har en egoistisk sida för det tolererar inte samhället som faktiskt är du och jag. Om en man skulle ha en livsstil som jag nu påbörjar så skulle inte kommenterarna flyga. Barn klarar sig tydligen utan pappan utan att få psykologiska men medans mamman är ur psykologiskt perspektiv den som är ansvarig för barnens väl och ve-ett tungt ok att bära då samhället har utvecklats som det har gjort, med två föräldrar som arbetar. Men,kvinnor-vi måste någonstans välja alt få stöd i vardagen för dygnet har bara 24h och utmattningsdepression alt hjärtinfarkt lurar där bakom hörnet.
Vår lösning på detta är barnflicka istället för att jag som kvinna skulle få arbeta dubbla pass,ett jobb utanför familjen och ett jobb i familjen.

Jag har haft förmånen att få vara chef för ett gäng äldre kvinnor men,jag tar deras råd med mig-de satsade på att deltidsjobba när barnen var små och nu när det närmar sig pension-knappt något att leva för. Om de kunde råda unga kvinnor idag så är det-se till att dela,barn och ekonomi (om du deltidsjobbar för barnen-se till att maken betalar in på din pensionsförsäkring) för när du blir gammal och förhoppningsvis har tiden så har du inga pengar.

Detta tänker man inte på..det är ett gissel att få alla delar av livet att gå ihop.

Men, jag trivs med att arbeta, med att jobba upp min pension,att få använda min hjärna till problemlösning, vara en del i ett vuxet sammanhang och att få tid med mina barn.

Nu får vi se hur det kommer att funka med pendlingen för alla parter,för givetvis måste hänsyn tas till barnen hur de mår men jag tror (vet) att detta kommer gå bra. En pappa är väl så god som en mamma:-) Det har jag tydliga svar på från familjekonstellationen som mitt ex har med våra döttrar!

Idag fick vi ny Aupair

Via min goa vän Emma som sprang in i en tjej (god vän) från Bräcke så är det nu klart!

Nu ser vi framemot en lugn vår med fina K och sedan kommer J och avlöser.

Detta känns för bra för att vara sant men,det är vår tur nu!!

Nu är det klart!!

Den 8/2 tillträder jag tjänsten som Processledare för Hållbar Jämställdhet i Jämtlands Läns Landsting.
En otroligt spännande tjänst som jag tror kan bli en utmaning. Jämställdhetsfrågor har alltid intresserat mig med tanke på min bakgrund inom militära,inom Landstinget och som en kvinna som gör okonventionella val!

Dessutom kommer jag dela min tid mellan alla mina barn!!

Lycka!

Svettas

Det var ett tag sedan jag intervjuades..och framförallt inte med en pojke som har looloo-behov:-)Han skötte sig dock galant,jag lyckades ge dricka utan att tappa tråden. En övning i multitasking.

Frågor;de var att tänka till på..nu blir det att vänta igen..ticktock,ticktock..

Fjärilar i magen..

En timme kvar..

torsdag 21 januari 2010

Min nya frisyr


Började med att klippa kort och så blev det ännu kortare...
Mitt ärr från hjärnoperationen syns inte alls..ingen som ser det om man inte tänker på det och står väldigt nära..Ligger i vinkeln där snedluggen börjar..

Livia och Gustaf

Livia kan som sagt vara riktigt gullig för att sedan bli beräknat elak..speciellt med sin storebror.

Molo - Fiona - Marrygoround Bodysuit



En förkyld Livia innan sovdags..nybadad då hon lyckades med att kleta in hela håret med spenat vid middagen



Närbild på mönstret

Natten var god

Hela familjen sov till 06.45-helt ok och utan påfyllningsvälling vid 22 och miss i natten.
Dock är mamma förkyld nu,Livia med och Gustaf kraxar vidare..
Planen för dagen är att städa-urk..

Ute vräker det ned snö,vackert men jag vill ha vår och värme:-)

onsdag 20 januari 2010

Aupair i Wien

Aupair sökes till Wien from den 1/5-31/12-2010.

Arbetsuppgifter blir hämta/lämna dagis,handla och laga middag och några timmar på helgen.Blir ganska fritt och självständigt-bra ersättning. Ni gjorde ett så bra jobb förra gången och hoppas nu ni känner någon i era familjer,vänner,kompisar..

Maila: zzat2005@gmail.com om ni behöver mer info alt vet någon som vill komma i kontakt med oss.

Jakten på aupair går vidare

Den kvinna som ville komma har nu fått kalla fötter. Hon och hennes familj verkar inte ha diskuterat igenom vad det innebär att vara Aupair så nu ikväll efter drygt 40 email så tackar vi för oss.

Nu letar vi vidare..alla tips emottages!!

Pottan-ingen bra idè

Gustaf har haft "durchfall" som det heter på tyska i några dagar nu (på svenska rännskita;-))..vi har haft flera incidenter och att var 7:e minut bli avbruten för pottan-nej, inte bra tycker jag, ej heller att halka runt i det som landat på golvet när han ej hunnit fram.. Nu har jag tagit på sonen blöja och hoppas han låter den förbli på..

tisdag 19 januari 2010

Sömn,oh,sömn vart är thou?

Usel natt igen..Gustaf vaknade 01.45,Livia 02,45..hemlige mannen springer som bara den..sedan krönte Gustaf det hela med attt hosta sin "skäll-hosta" tills 07 då han klev upp och hade första trotsutbrottet..Han är ju lika trött själv som inte får sova pga av sin hosta..

Sova en hel natt står på önskelistan!Gärna fler i en rad!

Facebook och dess grupper

Jag är väldigt restriktiv till vilka grupper jag går med i-typ endast barnklädesshoppar..
Blev äcklad idag när jag såg följande:

http://www.facebook.com/group.php?v=info&ref=search&gid=243968684541

Går du in på länken så skyll dig själv..men,detta var en grupp som många hoppade in i för att om de gick med så skulle 2:- gå till Haitis nödställda..trodde de ja..

Livias nya bodysuit-MOLO förstås



Lånat bild från Ajabajakids.

På önskelistan Odd Molly Duvet l/s Tunic - Blue


Lånat bild från Ajabajakids

Åh vad roligt

det är att laga mat som barnen ej äter...de senaste veckorna har barnen struntat i att äta lunch/middag..kanske svaret till vällingen på nätterna..hemskt enerverande är det iallafall då jag aldrig stött på problemet tidigare..spelar ingen roll om det är pannkakor,korv,fiskpinnar,köttbullar mm..De äter inte..märker förmodligen att detta är något som de kan styra..just nu orkar jag inte ta fighten då vi behöver sova..jag vet att hungriga barn äter alltså är dessa två ej hungriga..suck..

Annars hade Gustaf och jag en trevlig dag hos Ea och han skötte sig exemplariskt.
Men-jag behöver en paus...nästa vecka hoppas jag..

Ny aupair

Natten var bra för mig men inte för hemlige mannen. Livia sov rakt igenom (ny strategi,välling kl 21 och 22). Gustaf vakande dock 01.45 och sedan hostade han som en tok..Jag hörde inget av detta..Sedan sov hela familjen till 07.45 och maken hamnade i tidsnöd då han var helt perplex att kidsen sov så länge..Välbehövligt dock..

Vi registrerade oss på en aupair sida och fick direkt aupairs som kontaktade oss..Dock så föll vi för en unik tjej/kvinna (har ej frågat om jag får skriva om henne men det slumpade sig som så att hon kommer söderifrån,inte långt ifrån vart jag växte upp).
Nu tror jag hon har bestämt sig för oss och vi för henne så i slutet på april komme hon hit för handover.

Denna vecka är en lång väntan på ett otroligt viktigt samtal,fredag 13.00.
Idag ska jag och Gustaf åka till Dotkind och lunch blir förmodligen McDonkan..

måndag 18 januari 2010

Dagen

har passerat förbi..Dudas är i en bra fas för tillfället..kopierar alla ord han hör och nu börjar det komma ut meningar.Med mig svenska och med pappa tyska-helt fantastiskt.
Livia den lilla räkan,är en liten beräknande elaking;-)Idag låg Gustaf med huvudet i hennes knä och hon smekte honom på huvudet medans jag stod där..gick iväg för att hämta kameran,jamen då höll hon på att dra av honom hans öra.
Annars så kastar hon mat och skriker mest i frustration-lovely men helt enligt boken för vad en 1-åring förväntas göra:-)

Prövning

Idag är jag själv med de små..
Det blir en prövning för jag känner mig otroligt sliten,speciellt efter natten då Livia vaknade 21.30,01,04. Hemlige mannen fick gå upp och ge henne välling,hon är hungrig.Jag vaknar förstås oxå och upphackad sömn är tufft i nuläget.
Gustaf hostar oxå nattetid och med lyhördhet i vår lägenhet så vaknar vi av det oxå..
Hemlige mannen släpade sig till jobb och jag tar hand om de små..en utopi förut och nu har jag en strategi för dagen,andas lugnt,ha små,småprojekt dvs fixa undan och lägga locket på då det gnälls härhemma:-)
Att gå ut med de båda funkar inte då det är slaskigt ute och supergrått.
Januari i Wien suger något fruktansvärt..

söndag 17 januari 2010

Hjärtat slits ur kroppen

då det idag var dags att säga hej då till mina stora tjejer..Nu får det inte dröja lika länge som det gjorde nu innan vi ses igen..Dock så har det varit en belastning att finnas till för 4 barn och mig själv..Dessutom med oron när de stora blev sjuka och nu är de små sjuka..
Hemlige mannen har kört nattskift i veckan och han är oxå sliten,så sliten..
Vi har nu enats om att vi behöver en längre weekend,ett break från vardagen.
Det har vi aldrig haft under våra snart 5 år och nu känns det som att det kan vara läge,något att hålla fast i och längta efter i den tuffa vardagen..att bli ompysslad,sova när man vill,hur länge man vill,pyssla om kroppen,äta gott..

Nästa steg i familjen är inskolning av Livia på dagis i april och då går Gustaf upp ett steg på storbarns avdelningen..

Just det,idag fick vi vända soffan igen (hade det så i 6 månader med Gustaf som bara klättrade)och nu har lilla fröken fallit ur med huvudet före två gånger denna helg.

lördag 16 januari 2010

Ny aupair sökes

Tiden går fort och snart har Kamilla varit här i 3 månader..nu behöver vi söka efter ny aupair.
Hoppas ni känner någon kompis,släkting, arbetskollega mm Sprid detta gärna i alla era nätverk:

Då var det dags igen: Aupair sökes till Wien from den 1/5-31/12-2010.Arbetsuppgifter blir hämta/lämna dagis,handla och laga middag och några timmar på helgen.Blir ganska fritt och självständigt-bra ersättning. Ni gjorde ett så bra jobb förra gången och hoppas nu ni känner någon i era familjer,vänner,kompisar..

Maila: zzat2005@gmail.com om ni behöver mer info alt vet någon som vill komma i kontakt med oss.

fredag 15 januari 2010

Karantänen fortsätter

Gustaf vaknade med 39,1 graders feber...men,det är full rulle på honom iallafall..
Ingen mera i hinken under natten..hoppas det håller i sig..

Farbror Doktorn var förbi

Efter att ha kontaktat sjukvårdsrådgivningen hemma i Sverige så blev vi hänvisade till att ringa doktor.Hanna hade ej kissat sedan 10.00 och allt kom upp igen plus att hon fått feber..
Farbror doktorn kom hit,lyssnade och klämde på magen,mixade ihop en dundermedicn som han hade i läkarväskan och vips,hon kräks ej mer och ligger nu och läser böcker..
Vi hoppas som sagt fortfarande på att vi slipper..nu är det snart bara ett dygn kvar innan de flyger hem..Typiskt att det bestående minnet kommer att vara en röd hink efter detta besök..

En rysare

Inget klart besked ännu,först inläsning och sedan telefonkonferens men,det ser positivt ut..
Ett nytt blad som kanske vänds..

Lilla Hanna

kräks fortfarande...inget får stanna..

Dessutom så tickar nu endast minuter tills ett besked..sitter och gör olika omfall men hoppas,hoppas..

torsdag 14 januari 2010

Nu kräks det igen hos oss

denna gång är det Johanna. Började inatt.
Dessutom var natten rörig ändå,hemlige mannen fick ta Gustaf två gånger under natten, vid 00 och 01..han var hungrig. 02.45 vaknade Livia för ny blöja och välling. 04 fick han gå uppför då spydde Johanna..

Familjeliv i januari.

Lugnet har lagt sig

Tjejerna har smågnabbats men nu pysslar den mindre med fönsterfärg,den äldre läser vampyrböcker på engelska.De små ligger i sängen.
Jag har ont i huvudet och halsen likaså hemlige mannen..hoppas det blir en mild förkylning..

Imorgon planerar vi för sovmorgon och sedan en tur till Zoo.Kanske jag äntligen ska få åka det lilla tåget som rullar genom zoo och slottet..

Kapuzinerkirche

Idag tog vi oss i kragen och begav oss till city.
Vi hade sett ut att vi ville besöka leksaksmuseumet och kyrkan där Habsburgarna ligger begravda-Kapuzinerkirche.
Museumet var stängt så då begav vi oss till kyrkan istället. Det tyckte tjejerna var spännande,att se alla kistor där kejsarna och kejsarinnan låg begravda med sina familjemedlemmar..dock är hjärtat ej begravt här ej heller deras inälvor..

Nöjda med detta for vi hem igen.

För mig är stressbelastningen på max just nu och jag tränar mig i att gå undan och bara vara små stunder.Funkar bra.

Dock så längtar jag efter lite sol och värme,här blåser det och ligger runt nollan och då molnen ligger lågt så är det -GRÅTT.

onsdag 13 januari 2010

Grå,grå,grå,grå

är vädret idag..Jag är trött,så trött..
Ingen mer började kräkas men vi är trots det slagna januari-hjältar. Nu längtar jag tills snön smälter bort och solen börjar komma..

Idag blev det mest inget gjort men vi ska försöka ta oss iväg nu på torsdag och fredag.
Vad det blir återkommer jag med..

tisdag 12 januari 2010

Vågar vi hoppas?

Ingen mera sjuk än så länge..spritdimmorna ligger täta i lägenheten..vi har köpt handsprit för helt kompani men förra gången hjälpte det inte men nu hoppas vi..ytterligare ett dygn att avvakta..

Idag är ingen vanlig dag..

..för det är min barrekompis A;s födelesdag.
Stort grattis till dig idag och LYCKA TILL på ditt nästa stora äventyr!

måndag 11 januari 2010

Krossat glas

1. Mail från kära S..vi hinner nog ikapp efter Australien,barn,jobb och livet..Som du brukar säga; vi måste ha något att prata om på hemmet;-)

2. Telefonsamtal från söta M,tack för att du tänker på mig..känns xtra bra idag i denna röra..

3. Telefonsamtal från Kanada;vi kan andas ut!Ett stort tack skickas till himlen och andra sidan Atlanten.

4. Mail ivägskickat till Östersund.

16.48 ingen mer sjuk än så länge..

söndag 10 januari 2010

Vinterkräksjukan,omgång 2?

Jennifer har kräkts hela natten..nu väntar vi andra..

Nu känns det inte sådär superkul att vara storfamilj..har inhandlat elektorlyt,ätvänligt dvs soppor,chips,cocacola, salta pinnar..jag tyckte tidigare i mitt liv att en vinterkräk om året var pest men,nu,2 omgångar på mindre än 3 veckor..ska man vara riktigt noga så var den förra 2009 precis innan jul och denna sker ju nu i början på januari..
Jag har nu oxå börjat få ont imagen..K är i staden och handlar in pyssel till tjejerna (som förmodligen kommer vara uttråkade till max när de kommer på fötter) med lilla L som dessutom är praktförkyld..Själv försöker jag inhämta kraft för att ta bussen och hämta upp Galne G..
Jag orkar inget mera säga mer än att det är igen lite mycket nu..

Livia tog 5 steg

Nu händer det saker hos oss..Livia tog idag 5 steg utan stöd.Heja Livia!

Gästbloggare: Jennifer


Jag och syskonen (Livia saknas) på Sisi museumet. Jag sitter ner och med Johanna och Gustaf på sidorna. Vi hade en jätterolig dag på barnmuseumet på kejsarslottet Schönbrunn.



Vi i 'finkläder' :-)





Galne G:-)

Ont i huvudet

Livia som ej ätit ordentligt pga alla sjukdomar har nu börjat äta ikapp..bland annat så vaknar hon mitt i natten oxå,inatt var det 02.45.
Jag tänkte jag skulle stötta hemlige mannen,reste mig sakta,kom till köket,fick jordens blodtrycksfall,kände att om jag inte lägger mig ner så tuppar jag av..mådde illa som bara den..Hann nästan till sängen men for omkull precis innan..landade på ryggen och slog huvudet i golvet..Hemlige mannen blev helt chockad förstås men det gick bra...Andra gången jag försökt gå upp på natten sedan medicineringen-resultat;det går inte..Så nu stannar jag i sängen tills dessa mediciner sätts ut om några månader..

Ungarna röjer järnet men det är så kul att höra och se dem.
Gustaf och Hanna har bondat rejält..Imorse kom Gustaf farandes på en bil och hade den andra i handen till Hanna:-)

lördag 9 januari 2010

Åter i Wien-STORA BESLUT

Hemma..de små är superglada över att träffa de stora..nu härjar de för fullt:-)

Själv har vi två stora saker att ta ställning till..

På återseende!

onsdag 6 januari 2010

I det förflutna

Befinner mig mitt i Sverige och fryser..det är minus 25 och jag bor i det hus som jag och dåvarande maken köpte och renoverade..märkligt men ibland tror jag minsann att det är viktigt att återkomma till de platser som man,iallafall jag, idealiserar efter ett tag..Vad jag hade glömt var den bitande kylan, den dåliga isoleringen, hur utsatt man är när saker och ting går sönder..men, oxå vilka fina vänner jag hade och har, charmen med att alla känner alla, man håller koll både i positiv och negativ anda men det är ändå övervägande positivt.
Resan gick bra, SJ höll nästan tiden och allt funkade till belåtenhet. Gillar verkligen FlyNiki, trevliga och serviceminded,nya flygplan, direktflyg till Wien och till rimliga priser..
Exet och tjejerna hämtade upp mig och vi for vidare till det ställe som exet skulle tillbringa de dagar när jag är här. Jag har ju inte kört bil på 7 månader men det gick galant även om bilen var gammal och bakhjulsdriven. Väl hos tjejerna så mös vi lite innan vi kröp ner och sov. Jag och lillfisen somnade i samma säng och vaknade upp 13h senare..man sover gott i ett gammalt trähus..
Dag 2 skulle jag ta bilen till affären och inhandla lite specerier..vi värmde upp bilen, hoppade in..allt gick bra tills ca 1,5 km från huset..då tvärdog bileländet..och där satt vi kylan,lite villrådiga...inget ex att få tag i men efter hjälp från fd svärmodern fick jag tag på numret till ägaren av bilen (dessutom granne till exet) så han kom och bärgade hem oss..Fick låna hans jobb bil så ny vända till affären. Vår lilla byaffär är den mysigaste och det var roligt att träffa personalen igen..På kvällen var vi inbjudna på middag hos E som hyr mitt hus..lite svårt att gå 6 km fram och tillbaka i kylan men nu så har hon den gulligaste svågern som ställde upp som taxi..Tack till G&A.God mat, trevligt sällskap, U var oxå där och det var en öppenhjärtlig middag..ärliga samtal som ger så otroligt mycket. Jag är lyckligt lottad att få ta del av era liv-det hjälper mig i min resa. Efter några timmar med efterrätten som en bilring runt midjan så kom min "taxi". Syster till E kommer med välling idag till lilla byn då jag inte hade möjlighet att fixa det..tack till dig, L som får släpa med dig 90 Liter välling:-)
Måste oxå säga att E gjort om mitt lilla place till en lya med hög mysfaktor..men, jag insåg oxå att där hör jag inte hemma heller längre..Desto fler dagar jag är här så inser jag att jag blivit kultiverad av Wien och mitt liv som jag lever där..skrämmande men oxå skönt att få insikten.
För morgondagen håller jag tummarna att vädergudarna ej är så stränga (prognoserna pendlar mellan -27 och och värsta läget, -39 och då är det hälsofarligt för både bilar och människor att vara ute) Om det "bara" är minus 25-minus 28 då kommer jag få en dag med G i stora staden som jag verkligen ser framemot att få veta hur livet har varit det senare delen av 2009. G är en pionjär inom det hon gjort och kanske en dag kan jag berätta om denna styrka (idioti tycker många) men hon har valt sin egen väg och trotsar vetenskapen..en mycket fascinerande kvinna i många stycken.

Jag myser,fryser och snart är jag på väg HEM!!

söndag 3 januari 2010

Tillbakablick på 2009

Detta var året som fick mig att resa mig igen efter den fruktasvärda chocken ang hjärnoperationen som satt i länge,länge..
Tänk er själva; ni är på väg till lunch,någon säger åt er att ni måste åka till sjukhuset och där stoppar de er i en magnettunnel och sedan får ni veta att ni har en cysta modell större,dvs så stor som man bara ser en gång vart 10:e år i min lilla stad. Du har inte ont,ingenting som speglar att en cysta sittter därinne och trycker på den tunna kanalen som slussar ca 1,5 liter vätska fram och tillbaka under dygnet och nu med ett hot att denna vätska ej kan rinna som den ska..Dessutom ska du åka till ett sjukhus där endast specialister på hjärnan kan hjälpa dig..du vet ingenting,ingen kan svara på dina frågor och dessutom finns det en liten böna i din mage ca 16 veckor gammal..Du opereras,medicinskt är du återställd men mentalt,jisses,vilken resa..du inser med all tydlighet att det finns en ändlighet i ditt liv..

Detta ska du hantera medans du har två tätisar i främmande land,sömnen är urusel och tiden för dig själv är minimal att hinna reflektera och förstå..

Sedan kommer man till en massa beslut som ska genomföras och detta kombinerat med en stor dos hypokondri för om du hade en stor cysta i hjärnan som du ej visste om-vad betyder det då när du får ont i magen?Eller i ett ben?Eller när du känner en liten knöl i bröstet?

Galen trodde jag att jag höll på att bli ochjag såg varken in eller ut förräns jag fick hjälp av sjukhus,medicin,sömn och stöd i familjen av annan vuxen person så att jag kan gå undan när jag behöver.

Nu startar 2010,jag mår bättre än på länge,sover som en gudinna (för mycket tror jag)men inser oxå man måste ge sig själv tid.
Har blivit otroligt intresserad igen av min stora hobby danska barnkläder och det känns så roligt att få kunna åka till en danskaffär (tack Ea)och prata kläder,livet och planer. Att bryta det destruktiva som snurrat i mitt huvud sedan juni 2008.

Jag tror nu att jag är i slutet av min läkningsfas och mitt råd till er hjärnpatienter som kommer till min blogg (och ni är många); resan börjar när det medicinska är åtgärdat och var inte rädd att söka hjälp när bearbetningsfasen tar fart-för det finns hjälp att få och ENSAM ÄR INTE STARK!!!

Gott 2010 på er!!

lördag 2 januari 2010

Lördag

Gustaf är frisk..
Livia har nu hög feber igen och grönt därbak..ny tand på väg ut..

Jag räknar snart timmarna innan färd till Sverige. Som jag längtar efter mina två stora tjejer,kommer bli mycket tjejsnack;-)Om de nu vill berätta hemlisar för sin gamla mamma..enligt stora dottern så är ju män gubbar vid 35 så det innebär ju att jag är gammal tant som snart blir 37..Minns själv hur kaxig man var när man gick på högstadiet och såg "gamlingarna" som gick Komvux-typ 23:-)Tycker dock själv att jag inte är en dag äldre än 25!!
Har mycket att uppdatera. En hel del besök ska jag göra,bland annat snylta en middag eller två hos mina vänner och lite fika blir det oxå..shopping står oxå på programmet, svenska böcker och tidningar,svenskt kaffe (ja,jag befinner mig för närvarande i kaffestaden nummer ett men svenskt är ändå svenskt). Massor med välling ska oxå forslas in i Wien då denna välling räddat oss nu när barnen varit sjuka och POPs halksockar..sedan en del småsaker och säkert en massa onödigt..

fredag 1 januari 2010

Sömn trots bomber och granater



Efter en barnens skrikopera igår pga hög feber så somnade de äntligen vid 19.
Hemlige mannen och jag bestämde oss för att kolla film och det blev klassikern Gudfadern.
Jag var lite orolig att barnen skulle bli rädda för de fyrverkerier som sköts i ca 5 timmar..nytt för i år var att något lät som en granatexplosion och kulspruta..men,som ni kan se på bilden ovan så sov barnen lugnt i detta fantastiska oväsen..

Gustaf hade ytterligare en jobbig natt med feber och tät näsa så han landade in i vår säng vid 03..snarkade som en hel timmerkarl men är idag bättre..båda barnen sov dessutom till 09.30..nytt rekord..
Idag blir det att lulla runt i pyjamas innan vi ska försöka ta oss ut och få lite frisk luft och solsken hela familjen.