Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

fredag 14 januari 2011

Bryta mönster

Igår tog jag ett beslut-idag mår jag dåligt över det beslutet. Det sitter en liten figur på min axel och viskar; man ska fullfölja det man påbörjar. Mitt rationella jag försvarar mig med att säga; jo, men förutsättningarna har förändrats och om jag inte fullföljer det beslut jag tog igår så har jag verkligen inte lärt mig någonting om att förvalta mina resurser, att var sak har sin tid istället för att allt ska rymmas inom samma tidsram. Men-det är en kamp mellan den jag alltid varit och den jag nu försöker bli. Om jag sätter mig på läktaren skulle jag absolut avråda en person från att inte fullfölja beslutet som togs igår. Om jag radar upp allt som ska rymmas inom tidsramen förstår jag intellektuellt att DET GÅR INTE utan att jag kommer kasta iväg den lilla styrka jag byggt upp. Mönster och betènden är dock starka och nu påbörjas matchen om att stå fast vid mitt beslut och INTE avvika från det.

Var sak har sin tid, var sak har sin tid..

1 kommentar:

En häxa på Vift sa...

man lär så länge man lever och visst är det rätt tungt att inse att man inte är odödlig och har sina begränsningar. Jag gillar för övrigt inte heller den där rationella figuren men försöker att lyssna på den, åtminstone nån gång ibland.
Man måste ta hand om sig, vet du.
Jag tror du fattat rätt beslut, vad det än är, därför att det var det beslutet som satt i maggropen, den där lilla plutten på axeln kan du knäppa på näsan säger jag. :)
*kram*