Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

måndag 3 januari 2011

Bombdrama

Efter att ha lämnat sonen och tagit sig till flygplatsen med dottern så påbörjades operation invänta mammas flyg. De flyttade hennes tid ett antal gånger på ankomsttavlan och senaste tiden sade 12.13. När jag väntar på flyget hör jag en röst ropa mitt namn och då springer jag in i en svensk familj där jag lunchat med mamman och kommenterat pappans blogg;-) De hade sina barn med sig och kom från samma flygplats som mamma fast annat flygbolag. De tog sig vidare till lunch och jag återgick för att se om tiden ändrats. Och det hade den igen..12.19 stod det. Klockan var 12.20 när området framför ankommande plötsligt skulle utrymmas. Det blev fullt med poliser och de började skrika och knuffa folk att de skulle bort från terminalen. Jag förstod inte så mkt i röran och först trodde jag de skulle utrymma så att någon VIP skulle kunna passera. Men inte-jag frågade ett sällskap om vad som pågick på engelska och de sade; det är förmodligen explosiva ämnen i en resväska som ingen äger-alla ska ut och ingen kommer få komma igenom från flygplanen. Great..försöker ringa min mamma samtidigt som jag letar mig ut och börjar reka en väg så långt bort från byggnaden som möjligt. Mamma svarar inte men jag resonerar som så att hon kommer ringa mig. Ringer maken som kopplar bort mig, ringer min käraste vän ( sorry, men i villervallan var det skönt att höra din röst).
Det var inte helt enkelt att hitta en plats längre bort från terminalen då allt är byggnader och ligger ute på en stor slätt.. När jag tagit mig längst bort och vandrat i ca 30 minuter ringer mamma; hon var insläppt på terminalen och jag återvände. Nu fanns inte ett spår av någon "bomb". Man hinner tänka mkt när något sådant här händer..nu gick allt bra men vem vet vad som är hot eller på riktigt.
Barnen blev glada att träffa sin "oma" och idag har presenter bytt ägare.
Ikväll är vi slut och funderar imorgon på att ta oss in till city och åka gula spårvagnen.

Angående min flygrädsla; detta lät ju inte speciellt roligt:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8362073.ab

Störta från 11.000 till 3000 meter på 2,5 minut-jag hade dött av chocken. Mellan Göteborg och Umeå idag..usch..

5 kommentarer:

Vikkan sa...

Men herre, vilket drama. Fy vad otäckt. Kan tänka mig det kändes helt overkligt och skrämmande.

Skönt allt var okej till slut så barnen fick träffa sin oma!

Kram Vikkan

Anonym sa...

När jag landade i Wien för 5 dagar sen stod det hundratals väskor överallt runt bagagebanden på grund av allt flygkaos. Var nog en av dom som glömts kvar :)

PS: kontrollordet för denna kommentar är slyna. Vad är det för blogg du har ;)

5 Vikingar är fler än 1 Joddlare sa...

Em; nej, det var inte inne på terminalen vid baggagebanden. Det var ute, typ vid McDonaldscafé.När jag kom för två veckor sedan så var det oxå massvis med baggage som stod "övergivna" vid baggagebanden..samma nu när min mamma kom..PS!Jag har valt lösenorden med omsorg;-)

En häxa på Vift sa...

ja, det har varit en hel del bomb-varningar nu på sistone. Uscha, inget kul alls.
Tur det gick bra den här gången ialla fall.

Anonym sa...

Ah dao förstaor jag. Men jag förstaor att de inte vill ta naogra risker med tanke pao vad som händer runt om i världen :( Skönt att allt gick bra tillslut!