Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

tisdag 11 januari 2011

Och så dagis

I en dag levde jag i tron att dagis haft det bra på jullovet men ack vad jag bedrog mig.
Idag kom "kära" svenskan, vi stötte ihop med henne på väg ut från dagis, och hon gick direkt på om logoped.
-XX undrar om ni har termin (bokat tid) hos logoped?Din man skulle fixa det.
Eh, ja det vet jag men som du vet så har alla icke-akuta verksamheter varit stängda över julen.
Dessutom (detta sade jag ej till henne) så ska Gustaf först till en öronläkare (kontakt tagen redan innan jul) som bedömde att logoped är lite tidigt då Gustaf är 3,5. Men, vad vet vi? Dagis har specialkompetens inom alla områden. Kul är som vanligt att få det slängt i huvudet på väg hem. I vanliga fall kan man ta upp det via telefon när maken ringer eller hämtar (alltid en gång i veckan). Det är ju knappast livsakut.
Allt är som det ska, Gustaf pratar dåligt för att jag ej finns hemma;-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ska jag komma och ta ett snack med henne? Hon verkar ju vara bakom flötet. Jag pratade också senare på grund av tvåspråkighet men det var ingen som skyllde det på min (totalt frånvarande) far. Dock hackades det på mamma som vågade tala sitt modersmål med mig FAST VI BODDE I SVERIGE! Detta var för 30 år sen, man tycker att det borde ha gått framåt lite, tom i Österreich.

Jenny sa...

Hej!
Roligt att läsa din blogg! Angående talutveckling så är jag verkligen ingen expart, men har kusiner som är tvåspråkiga -talade väldigt sent. Har också flera barn i bekantskapskretsen som varit sena med att prata bra, trots att de är enspråkiga. Det verkar som att alla är olika helt enkelt =)!