Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

torsdag 30 september 2010

What a day

Jisses-är nog inte helt frisk fortfarande då det var en utmanande dag.
Dock så måste jag ta lite tid ikväll för genomläsning av mitt mtrl innan sista "fysiska" mötet imorgon.

Imorgon blir det flyg söderut och har jag tur så tajmar jag en vän som ska till Berlin och flyger från samma terminal som mig en kvart senare än min flight.

Min landlady kom förbi ikväll med lite gardinstänger och utflyttningspresenter.
Jag blev superglad och rörd. Det blir lite speciellt när man är inneboende men ack vad man lär sig av varandra. Jag har fått mycket på vägen och en del i min uppbyggnad har varit denna familj. En unik episod i mitt liv-är så tacksam.

onsdag 29 september 2010

Det var ett tag sedan-Kyra

Idag gick jag igenom lite av mina lådor och fann då en "minneslåda". Hittade ett brev från en amerikanska som jag bodde hos 1991 (tror jag det var)då jag hade en fling med en amerikan (militär förstås). Det jag inte visste efter att ha åkt tåg genom hela Europa (han var stationerad i Tyskland)var att han hade en tysk flickvän oxå samtidigt:-)Nyfiken var han nog och en kollega till honom ställde upp för hjälpa till i detta pikanta problem så jag landade i deras garage medans min fling bodde på en bas i närheten. Familjen var supertrevlig och Kyra var den som berättade om den tyska tjejen. Hennes tankar om mig var inte så höga i början och nyfiken var hon förstås över att se hur detta triangeldrama med en "svenska" skulle sluta..lite cruel kan jag tycka så här i efterhand men som sagt; de tog väl hand om mig och jag fick åka med familjen på diverse saker som tex PX Rhein Main. Stort säger jag bara och BILLIGT;-)De var ganska kyliga mot min fling och han fick det inte lätt då de lärt känna mig:-)
Hursom-jag sökte efter henne idag på FB och nu fick jag respons-19 år senare så minns även hon mig och vi har kontakt. Kul!

Mitt chateau om 39kvm


Mitt motto. Denna gång på tavla istället för målat på väggen
på bakgrund av torkat blod (en historia i sig).



Mitt kök


Mitt sovrum, gardiner saknas då jag ej hade tillräckligt med längder.



Mitt vardagsrum




Köket sett från hallen.




Matsalen;-) Lite tomt på väggarna men konst är beställd av vår målerska Johanna och fotograf Jennifer.



Matsal.

Om ni tycker gardinstången bångnar så ser ni rätt. Måste fixa 5 stänger istället för två.

Älskade dotter-vår första tonåring


Fantastisk storasyster, omtänksam och diplomat. Kan behövas då ni är fyra;-)


Kaxig-har en tro på sig själv men inte på andras bekostnad.




Utstrålning!







Nästa gång är det ett klipp från vår dotter. Hon gjorde ett bejublat framträde med denna låt på vårkonserten och det finns på film men blygheten stoppar publicering. Men en dag så kanske det är dig vi lyssnar på.

För 13 år sedan föddes J och minnet är glasklart. Första barnet är det mest omvälvande då man binder familjeband och ens liv byter riktning. Trots allt det som hänt i vår familj så står hon på en stadig grund och det kan behövas när man kliver in i tonåren då det är dags att finna sig själv och hitta sin identitet. Vi är beredda att lotsa dig genom dessa år och jag är övertygad om att det kommer vara en blandning av stormigt hav och lugna vatten;-)

Idag fyller oxå min mamma år lixom min kusin. I vår familj så har vi en förmåga att dubblera på födelsedagarna!

Grattis kommer här till dig mamma som just nu är i Turkiet!

måndag 27 september 2010

Sänkta sjukskrivningstal

Just nu på TV så berättar de om en hemtjänst som har låga sjukskrivningstal.
Hur har de lyckats?De får vara med och bestämma om schema, får kompetensutveckling OCH de övriga inom kvinnorgruppen tittar ej snett om någon får gå en kurs och får en spetskompetens. De resonerar som så att den kompetensen stärker gruppen. Halleluja!

Att få något som utvecklar gruppen har jag ej hört om på de arbetsplatser jag besökt utan snarare en missunsamhet. Det är inte konstigt då kvinnor fått kämpa för att bli sedda ändå sedan de var små. De flesta lärde sig tidigt att om jag är tyst, duktig och hjälper mamma så kanske jag får den efterlängtade bekräftelsen som jag så innerligt önskar. I skolan likaså, om jag är "duktig" och tyst så kommer det belöna sig. En tjej som inte var duktig och tog plats blev obärmhärtigt nerplockad i tysthet av de andra kvinnorna. Tänk då om någon annan kvinna får bekräftelse officiellt på arbetsplatsen-självklart hotar detta balansen i kvinnogruppen då de andra inte "syns". Komplext dilemma men så hårt mönster som existerar idag och förmodligen kommer göra ett bra tag framöver.

Detta mönster ser jag än idag när jag pratar med mina döttrar. När ska det ta slut? När ska flickor och pojkar få vara de personer de är? När ska vi alla sluta upp med att bli hotade av det som är annorlunda?När någon annan lyckas just nu?Då kanske det blir MIN tur nästa gång.
NÄR SKA VI KVINNOR STARTA GLÄDJAS ÅT VARANDRA utan att vara rädd att förlora (vad?) något om det går bra för någon annan kvinna?
Jag är dock lyckligt lottad som har ett nätverk av STARKA kvinnor som jobbar för sin egna mål och där vi utbyter svagheter, frustration, bjuder på våra nätverk och matchar ihop kontakter med varandra och tom skapar ny business-UNDERBART!!

Dongel


Dongel (av engelska dongle) eller "hårdvarulås" är ett fysiskt kopieringsskydd för datorprogram, ofta utformat som en USB-enhet som ansluts till ett USB-uttag på datorn. Programmet känner av dongeln som svarar med en kod som programmet godkänner. Exempel på program som är skyddade med en dongel är videoredigeringsprogram från Avid samt musikredigeringsprogrammet Cubase. Nu även beteckning för externt trådlöst modem liksom för Bluetoothmottagare med USB-kontakt.

Själva termen "dongle" har ingen klarlagd etymologi, utan tycks ha valts godtyckligt av uppfinnarna.
Jag trodde säljaren i butiken skojade med mig när han sa att jag skulle få med en "dongel".
I Skåne där jag är uppvuxen så är en "dong" slang för kuk. Dongel blir således kuken som stoppas in ett hål på datorn för usb. Det roliga är att man bara "kopierar" ett ord in i svenskan utan att fundera på vad det betyder. Jag gjorde en minigallup på jobbet och de flesta kände till dongel som slang för kuken och då kommer vi alla från olika delar av Sverige. Om det är så att teknikerna i USA kom på detta ord så kanske den gruppen inte hade så många quinns i gruppen.
Jag har en läsare som jobbat i USA, C, om du läser detta vad är dongle utryck för på engelska?
Undrar om gruppen hade bestått av kvinnor och de hade benämnt det mobila bredbandet till fittan..Hade det då blivit det vedertagna uttrycket?

Host, host

Segdraget detta.fick gå hem igår då jag fortfarande inte hade någon röst och kände mig allmänt dålig. Sov en stund på em. Dock så fick jag påhälsning av röd (6 dagar tidig).
Sov bättre inatt men hostar och hostar..slemmigt värre..Maken tycker jag ska till läkare-jag tycker att jag måste få ge kroppen lite tid att läka. Dock så är det imorgon 14 dagar sedan jag fick ont i halsen..Well,well..Det jag är fundersam på är min hemresa på fredag om jag fixar det eller ej med tanke på att jag fortfarande är täpp/snyter regnbåge..

Dagen blir till att hitta tvättstugan då jag nu måste vänja mig vid att boka tider.

Äldsta dotra skulle komma på besök och vi skulle göra staden men hon är oxå sjuk. Dock hade vi bestämt att hon skulle klippa sig och jag har bokat en tid hos min frisör. De ska ta kort på torsdag och självklart minns jag den eviiggaaa väntan på skolkatalogen;-)

Annars så är friheten lite kuslig. Hade min första ensamma dag mer eller mindre igår och jag saknar avgrundsdjupt de mina. Det är en kontrast att ha en stor familj men ändå tillbringa mkt tid för mig själv. Jag gillar att ha de mina runt benen och försöker då träna på att ta lite "egentid" i samvaron-det är min hemläxa.

Idag måste jag bege mig ut i staden och hämta en dongel bland annat..mer om det i nästa inlägg.

söndag 26 september 2010

Nyinflyttad

Hela dagen igår var ett packande och körande från kl 08 tom kl 17.30.
Jag hade stor support av min landladys särbo. Några incidenter dock..min husockupant hade lämnat nyckel så att jag skulle kunna ta mig in huset och garaget för att hämta de möbler som hon ej använde (inkl hennes säng som jag nu fått låna). Det var bara det att nyckeln passade inte.. så där stod vi med öppet släp..jag visste sedan tidigare att det fanns någon nyckel som ej passade garaget och den fick vi förstås..tråkigt men då jag känner några av grannarna väl så löstes det sig iallafall...
Till huset och där hämtade jag några minnesmöbler och nu har jag det mesta.
Impulsköpte en brun ryamatta som passade till de två saccosäckar jag köpt till tjejerna. Lägger inte ner några pengar på en soffa.
Vi hade fått låna en TV men tyvärr funkade den ej så jag bestämde raskt-ny TV inhandlades (den får tjejerna den dag det är dags för flytt). En liten platt sak som särbon idag installerade till mig:-)
Jag passade på idag att inhandla de stora saker som jag önskade då det är svårt att släpa en stor växt på bussen tex;-)

Vi har annars myst även om jag fortfarande hostar som en tok och rösten är ej med mig. Fick sova sittandes i en saccosäck då jag var utan mitt nässpray som låg i den jacka som tjejerna ej trodde var min i särbons bil som de för övrigt tömde..hade panik och funderade på att springa upp på akuten men att bli inskriven och betala pengar för att sedan få en nässpray-näe, det insåg jag oxå var helknäppt men jäklar vad jag hostade inatt då jag ej kunde andas via näsan och försökte via munnen...

Men, dagen har gått bra och nu myser vi med tända ljus och imorgon tar de bussen hem.
Stora tjejen återkommer på tisdag för hårklippning och lite shopping (kläder förstås).
På onsdag blir hon tonåring-13 år sedan jag födde henne.Otroligt!!

fredag 24 september 2010

Tappat rösten

Har hamnat i målbrottet..är pigg men sjuk...galet.
Ikväll åker jag med första lasset till mitt nya ställe.
Säng har jag nu fixat av min ockupant och jag hämtar mitt stora köksbord med stolar.
Det kommer bli lite fix med möbler (typ måla) men för liten peng så kommer det bli homeshabbychic;-)
S-hoppas du har en fin semester och jag är galet nyfiken på hur du har det...blir massor att berätta när du kommer hem;-)Saknar dig!!

onsdag 22 september 2010

Könskvotering

KRÖNIKA Könskvotering
Förutom att jag ganska väl vet att det inte är orsaken till min anställning, var nästa tanke att jag ändå inte hade brytt mig om det nu hade varit så. Inte ett dugg.
Den 7 juli meddelade dåvarande arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin i en intervju med Dagens Industri att han omedelbart ville genomföra könskvotering i bolagsstyrelser.
”Med nuvarande takt tar det 150 år innan vi får jämställda styrelser. Vi har inte råd att vänta så länge”, sade han.
Trist bara att han inte hade stöd från regeringen. Och kanske ännu mer trist att han avgick samma morgon. Om de mest ojämställda bolagen hann känna minsta svettpärla i pannan kunde de snabbt torka bort den.
Huruvida Sverige ska införa kvotering, precis som Norge framgångsrikt gjort, råder det delade meningar om. Men det mot- argument som ofta används, att ingen kvinna vill komma in ”enbart för att man är kvinna” utan på ”egna meriter”, är både obegåvat och gnälligt.
För det första kommer ingen in enbart för att vederbörande är kvinna, det händer inte. Bolagsägaren skulle inte gå till sin nya kvinnliga frisör och lite nonchalant fråga om hon förresten inte har lust att sitta med i en styrelse. Ägaren skulle bara jobba hårdare för att hitta en person med rätt kompetens och erfarenhet – och som dessutom är kvinna.
För det andra kommer männen inte heller in enbart på kompetens. Utan för att de har rätt kompetens och erfarenhet – och dessutom kanske råkade tillhöra samma jaktlag som bolags- ägaren, suttit i samma bastu på midsommar eller pluggat tillsammans på Handels. Men varför hörs inget gnäll från alla dessa män som inte har kommit in enbart på sin kompetens?
Ingen blir värvad till en styrelse enbart tack vare sitt kön. Tanken är absurd. Men att ta in någon på grundval av en enda faktor som kompetens är också sällsynt. Det finns ingen CV-bank där kompetens mäts i poäng. Däremot består finansvärlden av en enda stor bekantskapskrets. Och där är män fortfarande överrepresenterade.
Carolina Neurath
carolina.neurath@svd.se

http://www.e24.se/kvinna/karriar/gnalliga-argument-mot-kvotering_2202923.e24

Spännande, spännande

Idag har jag fått vara på en avd som jobbar i team-vilken skillnad. Det går:-)
Har oxå varit på besök på ett mkt fascinerande ställe som kanske kan innebära en ny framtid. För tidigt att säga men gav mersmak:-)

Annars så hostar jag som bara den-envisa killerbakterier. De frågade om jag behövde en inläggningsplats-nej, tack sa jag;-) Behöver dock kämpa på för lördag är flyttdag. Kommer kännas otroligt konstigt. Vi var nog lite tårögda båda två igår men med ny vardag så kommer nya rutiner. Kommer få med mig massor av xtra grejjor härifrån som gör att jag kan klara mig ett tag. Charmigt kitschigt kanske man kan säga..
Ikväll blir tidig kväll då det är tidiga morgnar.

tisdag 21 september 2010

Går det fram?

Idag är jag något besviken på en person i min närhet som trots samtal inte visar att budskapet gått fram. Det känns som en favorit i icke efterlängtad repris-tredje gången gillt på väg?
För att ta hand om sig själv så behöver man näringsrik mat, regelbunden sömn och motion. Grunden i Maslows pyramid och som vi alla människor behöver för att nå nästa steg som innebär att man fyller på med utveckling, vänner, intressen whatever som bygger det hus som kallas JAG.
Här hoppar man över grunden och går direkt mot toppen och det brukar tyvärr aldrig sluta särskilt bra. Jag hoppas att personen tar mer hand om sig för att kunna lösa de uppgifter som personen har framför sig.
Är tvungen att anteckna för att ha en standoff i dilemmat.

Östersund

Ytterligare några flygpass..Var tvärförkyld, mitt bagage kom ej med mig, svårt att sova och ingen koll på vart jag är:-)
Dagen har varit bra-otroligt produktiv men nu är jag trött och magen har spårat ur.
Ikväll blir det tidigt och imorgon börjar jag på en medicinmottagning. Ska bli kul att få gå ut på vårdgolvet igen.
I helgen blir det flytt men först en spännande kväll i Brunflo med stort S på torsdag.
Hektiskt som vanligt..

söndag 19 september 2010

Tvärförkyld

Efter att ha haft halsont i några dagar så är nu förkylningen i full swing.
Blir en spännande flygtur och får ladda med nässpray:-)

Är detta sant?

Att vi varit INNE hela dagen utan att barnen fått oss alla att spåra ur?
De har börjat leka med varandra på Gustafs rum och det går flera minuter innan de ryker ihopa.
Äntligen;-)

Vi började dagen på VBC Loppmarknad och i sista sekund var vi fräcka nog att ta med oss några hyllvärmare här hemma och det tog typ 5 minuter så var en åkpåse såld, en halvtimme så var vår gamla "raketstol" ett stort schabrak till matstol som förstagångspapppan så gärna ville lägga ner en förmögenhet på när Gustaf var bebis-behöver jag säga att tvåan dvs fyran fått sitta i IKEAS 99:- stol och det har funkat super..
Men, som sagt idag såldes den..Hemlige mannen tror jag nog blev lite biten av köp/sälj för idag har vi roat oss med att storstäda lägenheten och han kom upp efter runda 2 i källaren så sade han; du-vi kanske kan sälja mera?!Säger den STORE samlaren av gammalt rat..nu kanske vi kan få lite Fengshui härhemma;-)

Vi planerar för runda modell större på IKEA nästa gång jag är hemma då Livia ska flytta ur spjälsängen och vi ska äntligen få flytta "hem" igen till vårt sovrum..ska det äntligen bli lite ordning?

Vi fick höra oxå att det kan ta upp till 6 månader innan man får besked om jobb (FN)..jag är så frustrerad och ska skriva kontrakt på lägenheten på fredag..Murpfhy lär väl hälsa på när jag fått handla upp ALLT då jag har inget att bilda hushåll med:-)

Imorgon susar jag norrut för 12 dagars arbete innan jag anländer Wien igen...och kanske är valet då avgjort och vi får veta om alliansen får fortsatt förtroende eller som de rödgröna återigen puttar bort de som städat upp i ekonomin under de mesta skakiga finansiella åren?Spännande är det iallafall vad svenska folket säger...hoppas att många tagit sig till vallokalerna för att ta SIN möjlighet att säga vad de tycker. En blank röst är bättre än ingen..

lördag 18 september 2010

Åter Wien


Vi har haft det fantastiskt i Bad Ischl och Grundlsee.
Vår kameras batteri dog när vi kom till hotellrummet så några bilder från oss finns inte:-(
Vi hamnade iallafall på ett väldigt charmigt litet hotell med spa-en minimal pool men hemlige mannen var stolt. Dock hade jag inga badkläder i Österrike-de är i Sverige så när vi letat igenom lilla Bad Ischl efter badkläder så insåg vi att spa-det blir en annan gång:-)

Vi softade bara på kvällen, vi insåg att vi är trötta småbarnsföräldrar. En film i datorn och sedan var det godnatt. Jag mådde lite kymigt, haft ont i halsen och hostat så natten blev sådär.

Vi hade inga planer för dagen när vi vaknade men då vi fått med oss ett otal broschyrer om Salzkammergut så då bestämde jag att vi skulle åka båt.
The 3-seen-tour (3-lakes-tour) starts at the beginning of the Grundlsee at the shipyard "Gasthof Lindlbauer-Seeklause" (possibilities to get on: "Gasthof Post"From there you will take the motorboat, crossing the 6.5km long Grundlsee to Gössl.After a short walk (approx. 20min.) you'll arrive at the mysterious Toplitzsee. From there another boat will take you to the romantic Kammersee, passing the beautiful waterfalls. There you'll visit the origin of the Traun.
Vädret var sådär mystiskt med låga molnen runt bergen och lagom temp.
Vi åt gott, vandrade i superb natur (lättgånget och fina grusvägar)och bara mös.
Vi var slagna av sjöluften och hög klar luft så kvällen blev en repris på gårdagen-en film och jag somnade nog vid 21:-)
Söndagmorgon frukost och återfärd.
Ni som tar er lite längre på Autobahn-stannat till vid Landzeit och beställ deras Kanadensiska våfflor med jordgubbar..mumma!!
Barnen hade vaknat första natten, Livia en gång och Gustaf två med det hade J löst ut.
De var på dagis på fredagen och natten till idag sov de bra. J fick dessutom en bonus av oss då detta översteg det som står i kontraktet.
De var ruskigt uppspelta när vi öppnade dörren efter bl a ha irrat omkring i 16:e distriktet efter "sprit" men som inte fanns men vi var i en gigantiskt Interspar affär..inte sista gången jag var där..fräscht och mycket att välja på och inte alls dyrt med delikatesser.
Nu ska barnen snart badas, vi gör tidig kväll då det är dags imorgon att hjälpa till som volontärer på ViennaBabyClubs loppmarknad...maken får köra mig och sedan leta reda på de bästa fynden..vi har lite span då snälla J.A tipsade (men som jag tror hon oxå är ute efter;-))Vi får se imorgon vem som får dem;-)!!

onsdag 15 september 2010

En rest av min sjukdom?

Jag har mått väldigt bra så länge som jag får sova.
Imorse fick jag ta barnen till dagis och jag mådde väldigt kymigt och lite förvirrad i verkligheten.
Detta har hänt från och till men idag var det så uppenbart att jag måste skriva ned det.

Det hela påminde mig om vart jag var den 28 juli förra året.

Jag mår inte bra i kroppen,inbillat (psykiskt) eller är det något annat?Hela varningssystemet drar igång meddetsamma..Vaknade i småtimmarna igen och mådde halvskumt..har haft svårt för morgnar ett bra tag nu dvs kan inte äta förräns det gått några timmar och sedan mår jag bra under dagen..Imorse fick jag rusa till toaletten och kräkas, riktigt kaskadkräkas efter att ha kämpat med att äta lite mat..mådde sedan bra.Känner mig yrslig men förmodar att det har att göra med sämre sömn och det varma vädret.Jag har inte ont någonstans och jag försöker intala mig att detta HAR INGET med att min cysta skulle växa och hitta på något..för då borde jag ju rimligtvis ha huvudvärk oxå pga ett ev.ökat tryck...Kan det vara att jag reagerar så starkt på att jag är ensam med ansvaret om barnen?Jag känner mig glad inombords men det är som sagt kroppen som strejkar..Hemlige mannen stressar mig oxå då han har inga timmar att ta ut så han stack till jobbet idag och jag är hemma med Livia.Ligger mest i soffan och hoppas denna dag snart är slut och att det är en tillfällig svacka pga trötthet och ansvarskänsla..

Jag har kommit långt, arbetar heltid, jag är den som reser och byter miljöer om och om igen. Har ett jobb just nu där jag är på nya områden om och om igen vilket innebär ny kunskap hela tiden.
Det är helt otroligt att kroppen läkt men jag inser oxå efter förra veckans strapatser med träning (3ggr) och aktiviteter att jag är inte i mål. Idag är förmodligen ett rejält bakslag men då får jag börja om igen och ta det lugnt.
Som det verkar så åker jag och maken iväg i 2 dagar för spa och retreat varvat med mina uppgifter och jag tror att det är det som behövs.
Min klocka säger att jag bör sova mellan 22-07.30. Lång tid men den tid som jag och min kropp tydligen behöver för att må bäst och kunna hantera vardagens vedermödor.
Jag fick ju diagnos utmattningsdepression och depressionen har flugit sin kos medans kroppen strävar efter balans. Många har sagt åt mig att det tar lika lång tid som du försatt kroppen i utmattningstillstånd som att komma upp på fötter tom dubbel tid som det tog dig att springa in i den berömda "väggen" och då blir jag imponerad av min kropp som knappt ett år efter mitt jävligaste tillstånd är med i vardagen. Nu gäller det att vårda mig själv och sätta gränser för MIG själv och inte vara DUKTIG. Lagom är bäst.

Om detta är konsekvens av cystan så är det ett lindrigt tillstånd som går att åtgärda. Jag tror mig nämnt det i bloggen förut att det tar ca 2 år att komma tillbaka efter en hjärnop men att man förmodligen alltid får leva med att man är mer stresskänslig och inte helt hundra efter att blivit petad på inne i hjärnans strukturer.

tisdag 14 september 2010

Dagishämtning 2

Idag gick det bra. Hon som chefar över stället var där och hälsade glatt och inga frågor. Dock stod jag redan i försvarsställning och sade; de har det bra trots att jag pendlar..suck..förstår att jag är inte helt bekväm med min livsföring utåt sett då jag är sååå trrööött på att få frågan både i Sverige och här. I Sverige går många ännu längre, använder mig som roliga timmen ibland och ber en okänd person fråga vid fikat vad jag gör och VART jag bor..numera tackar jag nej för det är ointressant att få se en person få sin hjärna satt i spinn och dessutom frågorna som halkar ut utan att hjärnan är inkopplad..Vi VET vad vi gör och det funkar även om vi VET att det inte är en lösning för all framtid.

Livia förde oväsen på bussen så vi fick hoppa av vid Hofer och den lilla myran gick/sprang hela vägen hem-så lycklig.De är ganska söta, hon säger hand, Gustaf ger henne sin och sedan springer de. När Livia for omkull kom Gustaf genast fram och tog upp henne och gav henne en kram. Då var det nog och hon sköt ifrån honom:-)

Skrivandet går bra, hoppas ha ett utkast färdigt imorgon för att sedan ägna mig åt att läsa in mig på kol och lungcancer för att få ihop det senaste om forskningen vad gäller män och kvinnor.
Nästa vecka byter jag område och går från stab till medicinsk avdelning och vita kläder igen.

måndag 13 september 2010

U-land?

Idag var det dags igen..jag hämtade precis barnen och genast skulle svenska fröken lägga ut några skuldpålägg..Du vet väl om att det bästa för barnen är om du är här hos dom..söker du något jobb i Österrike? etc på temat mindre bra och frånvarande mamma. Det ska hon strunta i och jag fattar inte varför jag låter henne hålla på. Sedan informerade hon om att det är föräldrakväll på torsdag. Ja, sade jag det vet jag men vi kan inte komma då jag och maken förhoppningsvis åker iväg två dagar utan barnen. Hon höll på att ramla omkull...jag såg hur hon funderade, typ så här; här är hon en vecka då och då och LÄMNAR barnen för att åka iväg med maken...och dessutom inte komma på en dia-show där dagis ska visa upp barnen vad de gjorde på sin "gröna-veckan" aktiviteter-vi har redan fått foton och barnen bär sina minnen med sig.

Jag börjar fundera på om vi kvinnor inte bär ett otroligt stort ansvar för att jämställdheten tar sig i snigelsteg framåt då vi ska skuldbelägga de kvinnor som försöker göra individuella val. Oavsett om valen innebär att vara hemma i några år eller vilja börja jobba så fort bebisen är ute. Varför provocerar familjer där familjens fokus är FÖRÄLDER och inte en förälder med tuttar eller snopp?

Nu ska jag laga lite mat med barnen-båda könen ska deltaga;-)

Paus

Barnflickan är sjuk, hosta och feber. Hemlige mannen och jag turar om hämt/lämning dagis.
Om vi ska komma iväg eller inte vet vi inte riktigt än då det beror på hur J känner sig.
Än en gång så visar det sig att planera kan man inte med sjukdomar runt hörnet. Vi minns alla vattenkopporna i somras.Jag propsade på att maken skulle sticka själv men det vägrar han..jag kör inte bil annars hade jag stuckit:-)

Igår var vi på ett supermysigt och bra ställe för barn och bilder kommer i dagarna. Några utbrott från Gustaf på hemvägen men trots=utveckling.

söndag 12 september 2010

Men åh

Inatt sov alla barnen men då rings det förstås från hemlige mannens jobb-0400 imorse..Maken svarade men det var ej honom som personen sökte (de har bytt nummer så den som hade makens nummer har ej informerat alla sina kontakter typ). Trodde vi kunde släppa men då ringen personen igen.. gahh...tog ett tag innan vi kunde somna om..
Maken lät mig dock sova till 09 och nu sitter jag här-helt borta och ubertrött.

lördag 11 september 2010

Barnen




Morgon i Wien

Resan gick bra hemåt fast att det startade med en försening på Fröson.
Vi landade 14.15 på Arlanda och min flight gick 14.45 från utrikes. Det vara bara att vänta in sin väska, ta den snabbt, springa över till utrikes och med 13 minuter till godo så stod jag i kön för boarding:-)Svetten rann kan jag lova men å andra sidan gick resan fort;-)

Jag har otrolig ångest när det gäller att flyga, handsvett, kramp i magen, panikkänslor..denna resa gjorde jag något som jag aldrig gjort förut-ett glas rött och alla skump och annat kändes mer som skönt gung..tur jag inte åker för ofta för då kanske man utvecklar en fablesse för rödvin;-)

Hemlige mannen och Gustaf mötte upp upp på flygplatsen och vilken kärlek det vällde fram..min son var alldeles till sig, pussade och kramade och tittade på mig flera gånger som att övertala sig själv om att jag fann i verkligheten. Känslan höll i sig tills vi var tvugna att göra ett kort stopp på affären-då blev känslorna honom övermäktiga och första utbrottet kom:-)
Men-det är helt förståeligt och med lite klok avledning så var snart allt bra igen.
Hemma väntade Livia och hon bara skrek mamma när jag klev in genom dörren. Hon har utvecklats enormt bara på några veckor och det är massor av ord som hon erövrat. Bland annat kallar hon storebror för Doodis (låter som godis).

Natten blev dock mindre bra då storebror vaknade kl 23 (mamman lade sig 21.15-helt slut) och sedan vaknade han vid 02 oxå.Båda föräldrarna hade svårt att somna om och operation fördröjning av Gustaf startade kl 06.45 med att få Gustaf att leka på sitt rum alt ligga tyst i vår säng-eller hur? Funkade inte alls..Hemlige mannen gick iväg till konditoriet och nu har vi just avnjutit familjefrukost-två bråk och massor av spring:-)Allt är som det ska.
Dagen kommer spenderas i sandlådan och med en del städning. Imorgon ska vi försöka ta oss iväg på en lite längre utflykt.

torsdag 9 september 2010

Vad tiden flyger fram

Lite summering;
Tvåan har slutat simma-det blev för långa dagar och bilfärder.
Ettan satsar hårt på simningen, sjunger däremellan och funderar på at spela fotboll.
Trean fick klartecken från läkaren att örat ser ok ut men fortsätter förstås med sitt pencillin. Har oxå haft nedräkning-en stickers för varje dag mamma är borta och ikväll tog de slut så han&pappa hämtar mamma på flygplatsen imorgon.
Fyran lite bättre med bakre kindtand.
Maken är ok och frun har lovat honom egentid i helgen då jag gärna har småttarna även om det blir intensivt från inget till allt:-)
Imorgon jobbar jag halvdag innan jag startar 12.45 på Frösön och landar vid 17 i Wien. Helt otroligt, några tim på eftermiddagen och jag är hemma.

Det som står på programmet för veckan är rapportskrivning, fika med österrike-svenskar, tur till Bad Ischgl med maken, ev. kräftskiva med utlandssvenskarna och loppmarknad på söndagen med VBC. Hektiskt men roligt.
När jag återvänder till Svea så är det nytt område för analys, ny verksamhet och nya kontakter. Jag flyttar oxå första helgen i Svea och mina tjejer får vara bärhjälp;-) Men lite mys ska vi nog hinna med. Helgen därpå är jag åter i Wien. Anledningen till täta resor är att jag måste vara avslutande veckor i okt/nov i Sverige pga projektet då det snart avslutas. Vad som händer sedan står just nu skrivet i stjärnorna.

Nu nanna kudde och imorgon sover jag hemma.

onsdag 8 september 2010

Omtumlande dag

så har jag rört om igen.Det är spännande att se men jag förstår inte varför..är vi så indoktrinerade i vårt sätt att vara att ifrågasättande blir hot?

Nåväl, intressanta dagar. Jag mår fortfarande inte bra, kroppens små vita jobbar för fullt men jag känner mig ömsom sjuk ömsom bättre..antingen eller tack;-)

Nu är det nära hemfärd, fredag em så är jag hos delar av de mina.
Resväskan är full med höstkläder till Gustaf och Livia och föräldrarna och aupairen har lite filmer att se fram emot.

Imorgon blir det sovmorgon, är helt slut på morgonen och behöver skjuts ur sängen..

måndag 6 september 2010

Sjuk

är min kropp.
Det har hänt så otroligt mkt på sistone att jag inte hänger med. Det fanns en gång (för inte så länge sedan) oceaner av tid men jag kunde bara stirra in i väggen. Nu är det precis tvärtom-för nu lever jag livet i full fart. Men-detta är prövningen, hur finna balansen?
Förra veckan var det träning,personalfest, komma hem 01 på natten, fika med trevliga K, flanera i staden, fixa brakmiddag till två spa-människor, fick kolla på lägenhet och bestämde mig för den ena, var själv på spa i några timmar och förstås-packat Traderapaket närmare 67 stycken.
Idag dog batteriet i min stegräknare och jag förlorade min kraft. I eftermiddag har jag fått huvudvärk, känner mig febrig och ont i örat..min "landlady" och hennes son är sjuka, det hostas i parti och minut här och de har fått vara hemma från jobb resp skola..jag åker säkerligen dit men har inte tid att vara sjuk då projektet är slimmat nu in i det sista då tiden är knapp.

Just det rösta ska jag oxå göra denna vecka och mer Tradera auktioner ska upp..
På fredag åker jag hem och rapporten från hemmet är att Livia varit hemma och haft vajsing med magen (tänder) och just nu i skrivande stund sitter maken med sonen hos doktorn. De hade en tuff natt med Gustaf so inte kunde sova och idag hade dagis hört av sig att Gustaf hade feber. Det är nu officiellt höst mina vänner-förkylningens lov vi alla sjunga.
Idag skulle jag påbörjat en utvecklande kurs men så blev det inte..

Nog om det-jag lever men det går för fort just nu...

torsdag 2 september 2010

Hmm..vad ska jag välja?

En etta eller en etta?;-)
Jag väljer en etta precis på nedsidan av sjukhuset-jag är med lägenhet och kan i princip flytta in i helgen-men, det orkar jag inte.
Skönt men samtidigt vemodigt då jag lämnar en familj som ställt upp och låtit mig få ta plats i deras liv-dock kommer vi fortsätta träffas.