Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

torsdag 18 november 2010

Utvecklingssamtal dagis

Idag hade vi utvecklingssamtal och ja, att modern är frånvarande togs förstås upp.
Bla så framfördes argumentet att båda barnen var så glada när jag är i Wien. Lilla L var oxå mer harmonisk denna vecka-fast efter någon minut så kom fröken på sig själv med att det kunde ju oxå bero på att flera av de äldre barnen som tar plats i gruppen är hemma och är sjuka..kanske gör detta att de mindre barnen kan slappna av lite?! Självklart är de glada när jag är hemma men när det väl gäller härhemma så är det pappa som räknas.
Fick oxå veta att de var lite bekymrade då L inte självmant ville pussa fröken utan att de fick be L om detta..Que? Hemma visar hon tydligt att hon vill krama och pussas genom att dra en i armen eller hänga i benen.
För mig är det verkligen överkurs att våra barn ska pussa/krama fröken. Lilla L är dessutom i en fas då hon poängterar "min"-ja, det vet vi. Det är åldern.
Annars är hon väldigt framåt, pratar mycket och kan många ord.
Men-på det hela så är Lilla L med.
Jag ska dock säga att vi är supernöjda mer vårt dagis och de är verkligen engagerade i våra barn och båda barnen har utvecklats enormt med den pedagogik som dagis använder. Man ska oxå ha i åtanke att det är en förskolelärare med ansvar för 16 barn hela dagen mellan 1-3 år..dock har hon stöd av en fröken som kommer och byter alla blöjor, en gång på fm och en gång på em.Imponerande..dock är det som sagt modersfixeringen som jag uplever frustrerande då jag vidmakthåller förälder är det bästa för barnen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det kommer nån och byter blöjor? Shit, jag uypphör aldrig att förvånas över hur dagis funkar här :) Tycker inte att barn ska behöva pussa/krama på beställning. Gör ju inte vi heller, vad är det för trams :) Jobbigt att man som kvinna ifrågasätts på ett helt annat sätt vad gäller närvaro/frånvaro.

anki sa...

Det är väl friskt att hon väljer att krama och pussa bara er där hemma.Hon vill säkert visa på annat sätt att hon gillar sina fröknar.
Kom ihåg att ni som föräldrar känner era barn BÄST. Skit i vad dom tycker om hur ni har valt ert liv.
KRAM