Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

måndag 27 april 2009

Stress

är när man ska rodda de två små till kl 19 ikväll, att handla efter helgens uttömmande av kylskåpet, ta dem båda nedför trapporna, ner till banken,ner till affären.
Handla medans lille sonen provar allehanda ljud.Därmellan försöka nå läkare i Ösd på mobilen; tut,tut,tut-alt du står i kö eftersom du bara har en 1,5 h på dig(deras telefontid).. så att jag kan få tidigarelägga MRT än planerat som i juni. För ringa självtill röntgen kan man inte göra.Hoppas nu jag kan få göra röntgen samma vecka som jag kommer hem,det är ju ändå 2,5 vecka dit och att jag kan få möjlighet att boka tiden i Umeå.Detta är ett otroligt pussel och jag hoppas så att det snart blir ett slut på detta dvs att jag blir friskförklarad.

Det är märkligt hur det är ställt med sjukvården hemma. Eftersom jag själv chefat för densamma så kan jag inte låta bli att kolla vad man gör annorlunda här.
Igår var vi på ett Heuriger,dvs ett vin-och matställe med våra vänner.Detta ställe är lite speciellt för de har tänkt till så att barnen har en lekplats (dock så var G lite för liten dvs hemlige mannen fick springa efter honom i 2h).Vid vårt bort flödade språken,det pratades franska,tyska,svenska.engelska..riktigt kul. En av hemlige mannens arbetskompisar var där med sin fru och två barn,pojke 3 och flicka 1. Frun pluggar svenska så det var lite kul att höra hur det kom sig.Enligt henne är svenska språket riktigt populärt i Wien och i hennes grupp på universitetet så är de 160 elever.Många är dessutom läkare som är på väg till Sverige..hrmm,jag var tvungen att fråga om hon visste var det var som drog dem till Sverige och här kommer det;

I Sverige är sjukvården till för personalen,dvs schyssta arbetstider och bra lön (detta hörde jag på AKH oxå). I Österrike är sjukvården till för patienterna dvs att man som bla läkare jobbar 60-80 h i veckan (trots EU-direktiv)allt för att tjäna lite pengar då lönerna är riktigt låga och för att patienterna ska ha ett bra flöde in. Jag fick ju MRT-tid som utländsk medborgare med en väntetid på 3 dagar. Nu vet jag inte hur snabbt det går hemma med remiss men nu får jag se vad som händer i mitt läge.

Gustaf har varit på ett uruselt humör denna helg,skrikit när han vaknat,sur och grinig och skrik på kvällen..igår somnade han dock bra och dagen startade inte lika grinigt men jag känner att verkligheten har kommit ifatt oss. Hemlige mannen och jag var som två soffpotatisar i helgen-misstänker att "rädslan" har lämnat oss båda och då faller vi ihop för tillfället.

Dock-positivt-Trolla sov från 20-06 imorse utan mat,dock i vår säng och hemlige mannen i gästrummet:-)
I eftermiddag kommer Gustafs lekkompis över, en liten tjej som bor dörr-i-dörr med oss. Det ska bli kul. Gustaf är otroligt social (och rastlös-mammas pojke).

Anekdot;vi var på Schönbrunn (i trädgården) i lördags eftersom att vi inte ville bli anmälda för barnmisshandel om vi stannade hemma (dvs Gustaf tärde på tålamodet) så det blev en långpromenad och Gustaf fick springa fritt..då kom det en familj modell större, ca 10 personer och Gustaf sprang dit,sa sitt "joodlijoooldi" och följde med dem och kopierade de mindre barnens rörelser..Hemlige mannen fick ingripa för att sonen ej skulle ta av med dem:-)

Nu är det ehh, sjab här (läs baklänges).

Inga kommentarer: