Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

onsdag 10 december 2008

Telefonsamtal från dr R i Ösd..

Idag ringde jag medicinmottagningen i Ösd då jag ej hört något från vare sig Ösd eller Umeå..
Jag lämnade medd till dr R (som tog hand om mig i somras)och han ringde upp ganska snart..dock så finns det inget remisssvar från Umeå ännu..han sade dock att det borde komma i veckan då "min" neurokirurg S brukar vara snabb..Jag bad dr R kolla i min journal vad som eg hände under min op med cystan och där stod det att den var punkterad..dvs ej borta..skillnad på semantiken här alltså..
Jag sade åt Dr R att min rädsla är ju att cystan fortsätter växa och frågan är ju som sagt i vilket tempo den växer..Enl Dr R så är dessa cystor otroligt långsamt växande och det som är lite struligt är ju att MRTn som jag gjorde den 4/12 är den första efter op så det finns inget att jfr med..Dr R lade mig på sin bevakningslista för det som hände i somras var att jag ramlade mellan stolarna då jag var satellitpatient på fel avd pga sjuksyrrornas strejk..denna gång ska det ej bli så iallafall..Väntan fortsätter alltså..

Dock så fick jag uppmuntran från Anna-Stina som oxå genomgått op pga cystliknande tumör och enligt henne så får man symptom när det börjar pressa undan vävnader i hjärnan (det förstår jag oxå rationellt)men då jag såg min egen cysta i hjärnan och hur den tryckte undan akvedukten utan att jag kände minsta lilla (akvdukten är ca 2mm och leder all spinalvätska i kroppen-stryps den så bildas ett övertryck i hjärnan)..små marginaler med andra ord..

Nu försöker jag vara positiv och hoppas att min cysta växer långsamt så att vi får landa och bara vara..

Nu går sirenen i bakgrunden dvs lilltjejen önskar påfyllning...

2 kommentarer:

Anonym sa...

hej! en liten fråga, ska dom inte tabort din cysta. jag fick för ca 1 månad sen veta att jag har en cysta som täpper till så min ryggmärjs vätska inte flödar som den ska. Jag står nu på väntelista för operation, som kommer bli av om ca 2 månader. Mvh Annica

5 Vikingar är fler än 1 Joddlare sa...

Hej!
Min cysta ska ej tas bort om den ej påverkar flödet i hjärnan och just nu gör den inte det. När de op mig i juni så punkterade de cystan då den täppte till flödet och risken var att det skulle bli stopp. Även om min cysta nu är 11 mm så pressar den ej på akvedukten och jag har inga symptom..Det beror helt på hur de sitter så storleken är ej avgörande. Tack för ditt inlägg.