Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

söndag 31 juli 2011

Regn och sopor

Vi har fortfarande regnskurar och mellan 12-20 grader..det gör det hela dock bra för då kan vi fortsätta sortera. Vi slängde en stor plastssäck från mina grejjor idag och lade den i komplexet bredvids soptunnor som står ute ( våra är fulla av våra sopor och man behöver nyckel för att kunna kasta). Vi vandrade sedan vidare till bensinstationen där vi skulle fylla på luft i barnvagnen. När vi kommer tillbaka och ska precis passera soptunnorna är det tre vuxna i 50-årsåldern som rensar allt i soporna..dvs en stod i tunnan och de andra hejade på och plockade det de kunde av värde..smarta businessmän/kvinnor eller endast urfattiga..det lämnade en besk smak måste jag säga men som maken sade; bättre någon får användning för det än det bränns upp..

Vi har spelat spel idag med trean-dinosauirmemo och hemlige mannen och jag har svårt att särskilja dinosaurierna åt-vi kan ju läsa texten iallafall..sonen har superminne (som alla barnen haft-spela ALDRIG mot barn under 6 år-de har fotografiskt minne). Han var superduktig även om han förlorade ett par..dock putade underläppen men han gick inte sin väg utan väntade snällt på sin tur och nytt försök...jag minns ett av mina barn, tvåan, som surade ihjäl sig om hon förlorade..dvs spelet fick avbrytas. Vi fortsatte spela Blixten McQueen yatzy och fyran var då med..dock så kastade hon alla fem tärningarna så långt hon kunde;-)
Vi gick ut och spelade fotboll men det gick inte..sonen vägrade släppa bollen och tog vi den fick han vansinnesutbrott..ute bestämmer han och där kan han ej förlora..detta måste vi träna..

Ikväll gjorde jag italiensk kycklingsoppa med ägg och parmesan-otroligt god soppa..jag slängde i lite grädde och lite mer emmentalerost (kände mig otroligt proffsig men insåg att det skulle kunna stjälpa receptet). Det blev godkänt!!

Imorgon tar jag kidsen till slottet och Kindermueseum Schloss Schönbrunn.

Inga kommentarer: