Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

tisdag 20 april 2010

Bubbel i grytan

Ju mer jag läser om jämställdhet desto mer arg blir jag. Har hört att detta är ett ganska vanligt fenomen då man (läs jag som kvinna) inser att man levt i "normen" som eg inget annat är vad som passat andra könet bäst. Jag är inte ute efter att männen ska få kvinnans underordnande position utan mer att vi ska få bästa möjlighet att vara de vi är-oavsett man eller kvinna.
När jag ställt en del frågor till min man så använder han sig av några vanligt förekommande strategier som dubbelbestraffning, förlöjligande eller typ att man är radikalfeminist.. Jag blir så ledsen på min och mina döttrar bekostnad..Han tycker själv att han är jämställd (utåt sett) så länge det inte behöver ske en förändring hos oss eller på hans arbetsplats..detta är ett vanligt ställningstagande (det finns kvinnor också som försvarar rådane läge för de vet inget annat och vill ej ha konflikt och de tycker att de fått möjligheter och tycker att det generellt är ganska bra).
Jag ÄR inte en av dem..detta har då förstås speglat upp en hel del saker hos oss..intressant att se hur fortsättningen kommer att bli:-)

Annars har jag nu skickat iväg min rapport till vederbörande och kan nu läsa ännu mera och bli ännu mera ARG..men, jag får tona ner då jag inser att omvärlden inte fått försprånget och det är lätt att man endast väcker motstånd..

Snälla Jennifer tog sjuke Gustaf till Zoo (Gustaf var inte döende lätt förhöjd temp) och nu är han hemma-överlycklig efter att ha sett korkokoodillier.

1 kommentar:

Catharina sa...

Håller helt med dig om jämställdhet. Vi tror bara att vi är jämställda - i själva verket är det mycket mer som behövs förändras för att det ska ske. Och läget här i Österrike ska vi bara inte tala om....