Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

onsdag 30 november 2011

Imorgon ska jag

på AMS-kurs i tyska. Vart det ligger? Långt borta och svårt att ta sig dit med allmänna kommunikationer..förstås..tjänstemannens hämnd efter att jag nekat kursen för analfabeter..får starta tidigt för att komma dit..suck..

tisdag 29 november 2011

En minut tog det

så hade jag mitt dokument från Finanzamt. Tjänstemannen kunde ej engelska men jag kunde tyska;-) Inget kostade det heller för stämpeln- en bra dag.

Denna vecka går plugget segt..skrivit 2 sidor hittills av 7..suck..Imorgon får jag skriva mycket och i helgen..Har lugnat mig rejält att jag behöver vara klar på torsdagmorgon..nu skickar jag inte in allt utan det som jag tycker att jag hinner..

måndag 28 november 2011

Julbasar i bilder

Gott!
Till tvåan då trean slog i sönder en likadan i våras.
Min jul är räddad!

Middag när jag kom hem!

Orakade ben

insåg jag att jag hade när jag satt och provade ett par Timberlandstövlar för 1800:-..dessutom hade jag hål i strumporna..hade ju inte tänkt kolla stövlar och prova men då jag var kaxig efter att fått ut mitt dokument av en byråkrat som inte kunde engelska red jag på tyskavågen..lyckades ha en hel konversation på tyska med expediten i affären. Dock gick jag ut därifrån utan skor:-)

Solen skiner och det är säkert 15 -18 grader varmt i solen-som bästaste vårdagen. Helt fantastiskt. Nu ska jag dock plugga lite, sedan dammsuga och torka golv. Städningen har fallit under stolarna (vitsigt) de senaste veckorna då annat i livet tagit plats. Välbehövligt (men förbaskat) tråkigt alltså.

Sol på er!

söndag 27 november 2011

Julbasar 2011

Starkglögg: ca 300 liter varav 124 liter var starkvin och 24 liter vodka. Vikingadricka kan man ju säga;-)

Luciatåg att se och höra 3 ggr-julfeeling!

Sålt massor och köpt massor..ost, salmiaksbalkar, punschpraliner, julklappar, ny vargmugg till 2:an då 3:an slog sönder den i våras. Falurågrut, ostar och kaviar.

Hjärtstopp-dock överlevde personen.

Utökat nätverket-tandem deutsch/schwedisch, italienska och svensk, och svenska med insyn i större företag-kul!

Haft väldigt roligt, träffat fler svenskar/or och ätit gott. Nästa år är jag frivillig igen!

lördag 26 november 2011

Livia 3 år


Spindelmannen väntar på att "prinsessan Belle" (ja det kallar hon sig när hon har Sverigeklänningen på) ska blåsa ut ljusen!


På dagis ska man ha med sig en tårta att bjuda alla dagiskompisarna på..denna fina knåpade stora L ihop!

Julbasar Wien 2011



Här kommer jag befinna mig imorgon.
Bild från https://www.facebook.com/SvenskaKyrkan.Wien

IKEA försök 1

08.30 skulle familjen vara utanför dörren och på väg till stora shoppingcentret för inköp av bla hylla och gardinstänger till vardagsrum, sovrum och lite juldekorationer..vi kom dock ej iväg som vi tänkt och 09.45 körde vi förbi IKEA-parkeringen och insåg att det skulle bli en olidlig stund inne i varuhuset pga. alla andra som tagit sig dit en lördag..vi svängde in på ToysRus istället men det var lika där..tanken var att hitta några julklappar till men maken missförstod så barnen gick ut som vinnare med varsin Playmobilkartong..jag hade tänkt "lura" dem med att det var presenter till några andra barn om de frågat men pappa gav leksakerna till dem;-) Vi gick vidare till Mediamarkt och där hade jag turen att de förevisade Kinect..jag har "tjatat" på maken att vi skulle kolla in spelet och ev. köpa till familjen..han har varit måttligt intresserad men nu fick han möjlighet att prova och var alldeles exalterad..nu tror jag att tomten kommer med ett Xbox med kinect i jul;-)

I em blev det en promenad till slottet och en vuxenfika. Vi var hemma igen vid 16.30 och nu har vi satt upp lite julmys och inväntar att barnen ska sova. Imorgon väntar svenska julbasaren där jag ska jobba som frivillig tillsammans med en kompis..även stora L ska jobba i fiket..Blir mysigt och jag kommer förmodligen hem med svenska godheter som ostbågar och pepparkaksballerinakex;-)

fredag 25 november 2011

Ursäkterna har haglat idag

från mina lärare;-)

Idag tändes ljuset och de förstod vad jag försökt få fram i mina synpunkter.. de bad om ursäkt för sitt handlande och känsloyttringar. Apology accepted och nu går vi vidare!!

Skatteverket och Finanzamt

behöver jag samarbeta med nästa vecka. Hemlige mannen och eminenta E har hjälpt mig att hamna rätt. Jag behöver visa upp vilka uppgifter som finns registrerade här i Ö-rike för svenska Skatteverket. Bör inte vara ett problem för när maken ringde fanns jag inte ens i systemet?! Ibland blir det bonuseffekter av en uppgift. Vi har dock reggat oss enligt alla föreskrifter men någonstans finns det en bugg. Skatteverk blir tema för nästa vecka.

torsdag 24 november 2011

Krock

kan man lugnt säga att det uppstod idag. Jag ställer en fråga ang ett omdöme jag fått i min studieuppgift ang. referensval dvs. hur väljs litteratur ut till universitetskurser då jag uppfattar den bok vi har nu för cirkelresonemang och säger olika saker om samma sak beroende på kapitel...skulle jag inte gjort. Läraren skrev tillbaka att han var förbannad över att jag utan grund ifrågasätter både författare och lärare och allt det jobb som de lagt ner i sina egna studier..jaha-det rättfärdigar alltså att jag som läsare har synpunkter på litteraturen? Att bara om personerna bakom har lagt ned mycket jobb så äger man som A-student ingen rätt att kritisera och vara ifrågasättande? Är det inte så att synpunkter ska tålas att resoneras om? Jag förstår ingenting..vi har fått i vårt välkomstbrev att vi som studenter ska tränas i att tänka utanför boxen men jag inser snabbt att vi ska tänka innanför boxen och svälja oavsett hur vi läser böckerna utifrån egen erfarenhet? Måhända har jag inte bott i en kultur i flertalet år men å andra sidan; är det verkligen representativt för "sanningen" för att man varit bosatt och betraktat den lilla del av samhället där man bott? Är denne ene forskaren mer rätt än en annan? Alla väljer sin sida och som vanligt i vilket ämne man än läser finns det olika synpunkter och fakta som läggs fram. Det gör det svårt när man endast har en utvald bok att utgå ifrån i kursen.
Kanske jag är för kritisk och provokativ men mitt syfte är att lära. Svar där man får ta emot känslostormar av en lärare som upplever sig påhoppad efter ett försök till resonemang förvånar mig..säger mer om personen och personens bagage..att skydda sin "darling" med känslor är inte sunt..i mitt tycke bör man kunna resonera om fakta..hursom, nya tag och nu kommer jag skriva av böckerna och lära mig "sanningen".
Tydligen får jag som student inte vara kritisk till böckerna vi läser ej heller fråga om selekteringen till vad som gör en "universitetsbok" utvald för en kurs.
PS! Dessutom lade läraren till att gymnasielärare har ej rätt kompetens ( vilken jag använt som referens i ämnet) och ska därför ej citeras. Varje dag lär jag mig något nytt i den akademiska världen;-)

onsdag 23 november 2011

Lätt att andas

veckans uppgifter är nästan klara..avskyr uppstarten på måndagar när man sitter och stirrar rakt ut i luften, bläddrar frenetiskt i kurslitteraturen och funderar på om man ska avsluta kursen..så är det dock varje vecka och än är jag med;-)
Ny klient har jag fått som vill börja springa-kul. Jag saknar min förra som abrupt flyttade över Atlanten. Det är sorgen med att umgås i expat-världen. Man finner en vän men personen försvinner..Tur att man har några bofasta att ty sig till ( eller hur J?).
Jag är trött-förmodligen novembertrött..skulle kunna sova typ 16h om dygnet..kan ju vara att böckerna jag läser är sövande..

Nu står dock våffelmaking på schemat och jag ska unna mig att slappna av ikväll och vara med kidsen..skickar in mitt PM halvfärdigt och fortsätter på fredag efter seminariet.

Imorgon står oxå juldekorationsshopping på schemat-jul,jul ge mig, jul,jul!

tisdag 22 november 2011

Som en elefant i porslinsaffären

kände jag mig igår när jag gled in på det 5 -stjärniga hotellet för att mingla och deltaga i ett internationellt event..jag hade anmält mig via en internetsida i en grupp för expats här i Wien och tänkte jag behövde bryta min isolering (pga studierna).
Jag var förstås ute i god tid ( som hausfrau kan man planera lite bättre än de som har ett "riktigt" jobb) och hann svettas flera litrar av nervositet innan det började dyka upp flera. Jag hade spanat på anmälningslistan och det var mest FN och andra säkerhetsorganisationer, bankfolk, headhunters och annat "löst" folk som skulle komma..och så jag med titeln hausfrau.
Namntags delades inte ut förrän lite senare vilket gjorde att de flesta låtsades som det regnade- för tänk om man hälsade på någon som inte tillhörde eventet;-)Hursom- efter ca 30 minuter blev jag inbjuden av Mr 3 nationaliteter att sitta med honom och Mr Österrike ( sa jag att det var internationellt event? Det var typ 100 Österrikare av ca 400 där). De var trevliga men givetvis gick eventet ut på att mäta sig med varandra-jag vann;-) Vem kan slå fd officer, jobbat i Afghanistan, mamma till 4 barn, eget företag inom ledarskap, kunskaper om islam ( vilket en kvinna från Rumänien som oxå blev inbjuden till vårt bord drog upp synpunkter om muslimer i Europa men hade inte två rätt- tack till mina akademiska studier). Efter mätningen av muskler gick Mr 3 nationaliteter och jag runt baren för att spana efter; jag andra svenskar förstås och han; damer att stöta på.



Efter två varv sprang jag in i en svensk; HEEEEJJJ xx, sade jag ( ja, det gick ju att läsa på hans lapp vad han hette)och han såg mäkta förvånad ut men fann sig snabbt:-) Hade sedan den roligaste konversationen ever med Mr 3 nationaliteter och Herr Nyinflyttad Svensk. Bjöd dem dessutom till svenska julbasaren på söndag ( efter att kära J smsat vart vi skulle vara..har jag sagt att jag ska jobba men vet ej vart och vilken tid på söndag? Tiden snurrar fort i Wien;-)
Hursom, som Askungen var jag tvungen att bege mig hemåt när förtrollade pumpan stod utanför hotellet kl 21.30 men jag hade båda skorna i behåll;-)
Det var en otroligt rolig kväll och jag kommer def gå fler gånger. Måste ju vädra finkläderna då och då..

måndag 21 november 2011

Sotaren

ska tydligen komma idag..någon gång..någon gång...jag hade behövt lämna lägenheten för lite inköp då det är måndag men får snällt sitta och vänta. Drygt!

Veckans studier är hinduismen och alla namn som jag ej kan uttala får mig att tappa lusten...nu gäller det att bita ihop. Sista delkursen sedan är A-kursen slut. Inga resttentor så här långt vilket jag är mycket stolt över.

lördag 19 november 2011

Psykbryt

hade hela familjen idag. Fyran och trean tillbringade morgonen med att bråka, rejält..trist och alla blir på dåligt humör. Iväg in till staden, vi gick runt på julmarknaden men orkade inte länge utan for hem efter någon timme. Jag fryser som en hund och sitter nu med tre tröjor och toppluva inne..sov bort en timme i eftermiddags.
Trean har fått upp sin riddarborg och leker nu snällt. Fyran är utvisad till sitt rum där hon verkar vara ganska nöjd med att få sitta ifred med sin snövit och isbjörn.

Det blir en tidig kväll i förkylningstecken..är trött på förkylningar och hoppas snart att alla är friska.

fredag 18 november 2011

Fredag i Wien

Idag kom det besök från Sverige och hälsade på. Det var stora Ls föräldrar som anlänt staden och hade med sig en STOR resväska till dottern. I den fanns oxå följande:


Nu är knäcken räddad till jul och Pingvin-lakritsen är njutning som kommer hålla tills nästa gäst anländer nämligen min mamma i mitten på december.



I brevlådan kom även denna bok från min kära vän S-hon säger att jag kommer få en rolig ålderdom;-) Tack!!

onsdag 16 november 2011

Tröstäter all choklad jag hittar i

gotteskåpet för att lyckas skriva något "akademiskt" om modern tolkning av Koranen lixom Bibeln.
Koranen har jag snart avhandlat (med barnskrik i bakgrunden då båda är sjuka och 3-åringen inte sovit middag idag). De små liven slåss, retas och petar på varandra varav den andre låter som en mistlur..så turas de om...mitt arma huvud. Dock har jag hjälp med det praktiska men väggarna är tunnare än papp här hemma och försök hyssja några uppretade små vilddjur..som tur väl är var det länge sedan de hade en dag som idag ( i måndags hade endast sonen skrikutbrott då han var förbannad över att popo tut weih efter att ha haft sin första skridskolektion;-)

Nu är det tystare i bakgrunden..Koranen, låt oss avsluta för idag.

Vinter i Wien

Livia provar overallen från MOLO i stk 98. Hon är 104 cm lång men den passar och kommer passa den korta vintersäsong vi har här.

En onsdag

hemma hos oss innebär; fyran sjuk, låter som falsk krupp. Fick stanna hemma.
Jag väntade, väntade och väntade på föreläsningen som låg till grund för veckans uppgifter. Idag kom besked från läraren-det kommer ingen och den är ändå inte viktig för veckans frågor?!Que?
Försöker nu bita ihop och ha som mantra, sista uppgifterna med honom för A-kursen, sista uppgifterna för honom. Läraren för delkurs 4 (och sista delkursen för denna termin) har redan postat allt mtrl, alla studieuppgifter fram till v.2. Super! Äntligen kan man planera efter eget huvud.

Igår gjorde jag något busigt men får återkomma.

Julmarknad Rathaus Wien 2011



tisdag 15 november 2011

Det är något med november

som drabbar alla i min omgivning inkl mig själv. ALLA är stressade till max. ALLT ska göras, planeras, avslutas och hanteras just denna månad innan december kommer. November och maj är stressens högtidsmånader av någon anledning..

Denna vecka förstår jag inte riktigt min lärares frågor utan kan endast avvakta tills hans föreläsning kommer ut (inte för att de varit till hjälp alla gånger utan snarare till förvirring).
Idag blir det premiär för julmarknad. Jag och stora L tar oss in till Rådhuset för att dricka årets första Glühwein och julgodis..sämre kan man ha det i mitten på november.

Återkommer med bilder ikväll.

söndag 13 november 2011

S som i slapp

Idag har jag upptäckt Wordfeud.
Många matcher har det blivit och lite städ däremellan. Har inte gjort min religionsuppgift-sparar den till sista minuten dvs. ikväll.
Solen skiner och man BORDE vara ute men jag ligger i sängen..förra veckan har tagit ut sin rätt och jag sover, sover och sover.

Barnen är lugna idag och de har LEKT med varandra på förmiddagen (lite tjuvnyp förstås) men de har haft roligt tillsammans.

fredag 11 november 2011

Lanternenfest i bilder



Livia är förberedd.

Gustaf med sin blåa lykta.


På väg ut från innergården på dagis.


I samlad trupp mot kyrkan.


Det blir fort mörkt.


Framme. Barnen gjorde en sjungandes pjäs och var utklädda till allehanda små djur och träd. Supergulligt! Efteråt var det dags för fika och glögg.
Det var vår första möjlighet att vara med och det var en mysig tillställning.

God morgon!

Idag har vi en liten förkyld fyra igen ( längtar tills hon avslutar i krippe. Det lär dock inte bli förrän efter jul). Maken har bjudit på hämtfrukost ( dvs. nybakat från konditoriet).
Idag ska vi bege oss till Naschmarkt med barnen. I em blir det ev. fika och debriefing med vän.

Annars betyder helg andas och komma ikapp sig själv.

Någon som missat dagens datum?

Idag, den 11-11-11 blev mitt hus sålt, mina tentor kom tillbaka med A som resultat och jag har bevisat för mig själv att jag är tillbaka och kan hantera stress (som det varit ofantligt mkt av denna vecka).

Nu ska jag och maken fira denna dag. Auf Wiedersehen!!

Corpus Pineale Cysta och läkarvård

Jag har fått två kommentarer som jag lägger upp som eget inlägg. Det är som sagt många som hört av sig som är drabbade och jag har lagt allt jag vet (fått reda på) under etiketten Corpus Pineale Cysta.
Kanske vi kan stötta någon som fått beskedet och jag vet hur omskakad och rädd man kan bli. Det finns inte mycket kunskap om cystorna utan fokus är just endast på förhöjt tryck i skallen.
Det är inte många som opereras för denna typ av cysta men nu känner jag till tre (med dig anonym Mikael)
I Umeå där jag opererades var det ca 12-15 patienter som min läkare hade med denna cysta. Jag vet att jag ringde till Umeå för att f ett besked (min läkare var på semester). Den neurokirurg som jag fick prata med istället sa att; nej du, de där cystorna opererar inte jag.. de gör inget besvär och växer så otroligt sakkta..han sade oxå att varje neurokirurg hade sin egen inställning och tog sina egna beslut. Har man då oturen att hamna hos en neurokirurg som bär på synpunkten att dessa är ofarliga och men vanliga..ja, då har man inte mycket stöd som patient.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Hejsan !
Lite ovan att skriva så här.
Man får sig en riktig tankeställare
när man läser tidningen ibland.Det är första gången man hittar någon som varit med om samma sak.
Själv har jag gjort 5 st operationer (försök att ta bort cystan)med ca 1,5 års mellanrum alla misslyckats. Min cysta upptäcktes -97 ca 20ml stor och jag fick besked av dr att jag var den andra personen dem gjorde operationen på i sverige så dem visste inte om jag skulle överleva op.( Gjort på lund unversitetssjukhus) Har idag en shunt för att lätta på trycket och ett borrat hål i skallbenet ifall cystan skulle lägga sig över ventriklen och stoppa flödet.
Väljer att vara anonym i identiteten. Hoppas man får ett långt liv.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Hej!
Kan bara hålla med om att dem borde börja ta det mer på allvar än dem gör. Jag kan berätta att när jag var på en vårdcentral eller lassarett och nämnde att jag hade en pineal(Rättstavat vet jag inte)cysta och inte sa var den satt så fick jag höra att jag måste haft ont i baken. När jag sedan sa till dem att om baken sitter i huvudet så hade dem rätt.:) så visste dem inte var dem skulle ta vägen.Någon gång runt 2000-01 så frågade jag min dr hur många som hade op för samma och fick till svar att det var bara 10 personer merparten äldre så det kanske inte är så konstigt att ingen visste vad det rörde sig om.
Själv tror jag att efter att dem sänt detta på sydnytt och att det står på DN så kanske läkarna och folk börja förstå lite nu. Tur att dem uppfann MR röntgen.-96

Veckans skryt

Skrev A på mina inlämnade tentor..jag tror mig ha hittat studietekniken. Hålla sig till det väsentliga och inte läsa allt;-)

Inlägg från Stjärnkraft

Många som söker på Corpus Pineale Cysta landar in på min blogg. Det gjorde Stjärnkraft oxå och jag vill idag publicera två av hennes inlägg angående atypiska symptom för Corpus Pinelae.

Hur kan det hänga ihop?

Det tror jag inte,säger läkaren

Tänkvärt och väcker frågan: när ska läkarna ta cystorna på allvar?

torsdag 10 november 2011

Vilken tur, det är (var) bara en cysta

fick jag höra ofta när jag var sjuk både innan och efter hjärnop..eller inte: Det är bara en cysta

Idag besökte jag min neurolog och jag skulle ljuga om jag inte fick en och annan flashback från det otroligt svåra året 2009. Det kändes dock skönt att sitta där och må bra. Min neurolog kom ihåg mig och för mig var besöket ett sätt att göra avslut (alt tala om att jag numera är permanent boende här).
Jag gör inga undersökningar utan lever dag för dag- min filosofi är den dagen den sorgen men när man läser rubriken och texten i DN så slås jag av vilken tur jag ändå hade som fick göra en MR. Jag vet att de numera i landstinget har som en besparing att man ska inte göra MR på diffusa symptom utan de ska vara fastställda och där MR egentligen endast ska bekräfta diagnosen- i detta fall med misstänkt "migrän" hade han nog inte fått röntgen där heller. De med samma typ av cysta som mig som tagit kontakt har inte haft tumör-symptom utan jag skulle vilja säga att de haft "cyst-symptom". Symptomen har varit annorlunda från vad litteraturen säger och då det är relativt få som får besvär av sina cystor (enligt läkarna som endast studerar hur utrymmet i hjärnan påverkas, inte alla symptom som kommer när Corpus Pineale växer) känner sig de flesta cyst-patienter maktlösa mot läkarkåren. Jag känner dock endast till en person med min cysta som dött av den och personen i artikelns typ av cysta har jag ingen koll på.
Hursom-en liten reminder då dagarna går och jag sällan tänker på min "stora" cysta som gottar sig i min hjärna;-)

tisdag 8 november 2011

Ich Geh' Mit Meiner Laterne

Pluggbreak

Idag bryter jag ett mönster-jag gör ett uppehåll i läsandet. Inget fastnar ändå då jag är under stress med andra världsliga saker i mitt liv som husförsäljning, telefonkonferenser, slutstäd, samfällighet, offerter mm.
Jag är splittrad och trött på allt som hänger över mina axlar.

Utlandsresa bokad

I januari åker jag på utlandsresa kombinerat med konsultuppdrag. Den exotiska platsen är: Östersund! Vad komiskt det känns att vända på begreppen.

Annars är det trögt idag med plugget-inget fastnar, jag är otroligt rastlös (kanske för att jag sov en hel natt utan att hosta). Planen idag blir att gå på BIPA och handla det som är slut.

I eftermiddag är det lanternenfest för barnen via dagis. Har aldrig varit på någon och vet därför inte riktigt vad det går ut på. Sonen är laddad iallafall.

Imorgon hoppas jag kunna klämma in en långpromenad och börja röra på mig igen efter att ha mest legat i 11 dagar..och imorgon ska jag förhoppningsvis bli ägare till en Ajfån-dock äldre modellen och endast 8 GB..min budget säger att jag behöver inget annat..

måndag 7 november 2011

Tvåan-den resvana

Tvåan är hemma igen (till en glad pappa som hade flertalet överraskningar för henne). Borta bra men hemma bäst;-) Allt hade gått bra med resan och som hon sa; det var skönt att de pratade svenska och att jag kunde läsa på skyltarna igen. Coola ungar vi har!! Det har varit bra att dela ettan/tvåan då de båda fått plats och utrymme i stora familjen. Nästa resa blir för mig i januari tillbaka till Östersund i ca två veckor.

Maken och jag ser nu i kors-jag har haft huvudvärk från hell idag, sov dåligt då jag avskyr att säga hej då till mina barn, sonen vaknade 02.10 och klockan ringde 04.30. Att plugga gick inte så bra idag men jag har två dagar till på mig för veckans uppgifter. Förra veckans uppgifter är inskickade.
Nu har jag läst de tre stora religionerna och jag har gjort många nya insikter...

Ikväll är planen att vara vaken till 21.

American Christmas Gospel - Stella Jones - Swing low Sweet chariot


Vi planerar att gå på gospel maken och jag i december. Längtar då jag älskar gospel.

söndag 6 november 2011

Salta tårar

Ord överflödiga-avsked gör ont!

Söndag

Fredag: otroligt inspirerande kväll med svenska kvinnor med varierande erfarenhet från Wien. Från ca 10 år till tre månader. Fanns massor med vishet att inhämta och framför allt bygga nätverk och stötta varandra.

Lördag: hemmadag på fm (jag pluggade) och på em tog vi tvåan till staden och gjorde julklappsinköp. Nu är vi klara-skönt! De kommer inte få speciellt mycket leksaker då de inte leker med dem ändå. Det som är poppis hemma hos oss är utklädning-de rollspelar. Idag var sonen prinsessa precis som syrran.
Vi tog tvåan till gatan där maken bodde när vi träffades, en bit utanför Wien. Gick på vårt favorithak efter att ha besökt ett slott som spöklikt låg på kullen och ruvade- mycket uppskattat av tvåan. Vi åt buffé och tvåan vräkte i sig för en hel vecka.

Söndag: tanken var lekland idag men jag hostade, hostade och hostade inatt. Dålig sömn..maken tog barnen när de vaknade och jag fick sova till 9.30. Är lite groggig ändå efter usla nätter pga förkylning. Denna är seg. Tvåan vaknade upp idag och kraxade hon med. Hoppas flygningen imorgon kommer gå bra för henne (kommer proppa i henne nässpray). Idag blir det att skriva färdigt veckan uppgifter då nya kommer imorgon. Ingen rast, ingen ro.

fredag 4 november 2011

Nattspring

hade vi inatt. Modern glömde nattblöja på sonen och vid 01.30 gick reveljen-olycka i sängen varvid vi fick byta alla sängkläder, trösta liten kille som var förtvivlad.
Jag hade sedan svårt att somna om då jag hostade som om lungorna skulle ur kroppen-fick inte upp det som ska upp. Efter någon halvtimme var modern förtvivlad av hostattackerna, vände ut och in på medicinburken och hittade Bisolvon i tablettform..det hjälpte och jag kunde till slut somna.
06.30 när klockan ringde var jag inte stark..
Morgonen har jag nu tillbringat med att läsa. På programmet idag står sushi till lunch, zoo med tvåan och middag ikväll med svenska nätverket.
Lördag kommer starta med lyxfrukost (innebär att maken springer till konditoriet) och efter lunch åker maken, jag och tvåan till staden för julklappsinköp på Müllers-de har 20% på alla leksaker tom den 8/11. Söndag blir det lekland med alla barnen. Måndag är snart är här och 05.00 kör vi tvåan till flygplatsen. Veckan har gått otroligt snabbt men mysigt har vi haft det.

torsdag 3 november 2011

Religion och lycka

Påven och jag

Dalai Lama

Mr President, for you


sa tvåan och tog dollarsen;-)

Arbetsliv kontra studentliv?

Jag ställde en fråga om det ingår någon studiepaus under jul/nyår? Fick följande svar:

Bara att följa almanackan. Precis som på en annan arbetsplats är de dagar som inte är röda eller lördag eller söndag arbetsdagar.

Jag kontrade:

Ok-jag har inte läst på universitetet på ett 10-tal år och har varit i arbetslivet ett tag:-) Alltså-alla svarta dagar är universitetsdagar dvs även lärare finns att tillgå dessa dagar?

Det måste ju vara så även i arbetslivet (fast det undvek jag att lägga till)

Fick inget svar förstås;-)

onsdag 2 november 2011

Raumschiff


målade sonen idag, se ovan. Vad är det? Jag fick slå upp i lexikonet och konstaterade: rymdskepp. Dessutom hade det röda vapen-vart kommer allt ifrån? Han målade också en prinsessa till lillsyrran. När hon kom upp efter vilan och sonen gav henne teckningen utbrast hon; det är ju ingen prinsessa och kastade hans konstverk på golvet (hon hade dock rätt, i allt kludd på papperet hittade jag ingen prinsessa heller). Sonen tog det med ro och sprang iväg till annat.

Tvåan hade dock gjort en prinsessa som godkändes av fyran.

Maken beställer schnitzel

Makens beställning igår gjorde att vi fick betala 90 kronor i onödan till de som kockade middagen. Fru budget tyckte det lät dyrt när vi fick kvittot men maken menade att vi var ju sååå många som skulle äta. Eller hur? När vi granskade kvittot några hundra meter på väg hem då frun inte kunde släppa det stod det att vi fått 2 stora schnitzlar (varav en meny)..ok, sade vi. Då har vi lunch imorgon. När vi kom hem insåg vi att vi endast betalat för 2 stora schnitzlar (varav en meny)- det fattades som sagt en stor schnitzel då snåle maken INTE ville köpa meny utan endast schnitzel..dvs hans plan funkade inte då han fick betala xtra för en meny som han trott han avbeställt när vi beställde..han bör öva på sin tyska tycker jag ( som satt och pressade i ett hörn i restaurangen och inte hade något med själva beställningen att göra;-))

tisdag 1 november 2011

Förkylningsterrorn fortsätter

Kan inte säga att jag blir bättre, ej heller trean och nu är tvåan oxå sjuk. Allt är som vanligt!
Det är övergående men sätter sig på humöret då en promenad till affären för att handla mat känns som att bestiga ett högt berg..

Stora-L tar dock ut gänget till slottet idag då mamma behöver tid att läsa islam. Efter några mail fram&tillbaka till min lärare inser jag att vi är livegna som studenter och det som sagts tidigare ej gäller. Jag kan dock resta islam och spendera julledigheten och läsa..pågår en diskussion i mitt inre om jag ska slappna av och ta det senare..får se vem som vinner;-) Det handlar oxå om min tvåa är här och då jag ser henne sällan vill jag spendera tid med henne (dock är hon barn av sin tid och är mest uppslukad av WoW och Nintendo).

Finaste


Nu är de till försäljning. Livia kunde aldrig ha dem-hon är för smal:-(

Kärlek