Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

söndag 27 oktober 2013

Sömnlösa nätter är över-tack till penicillin

Inatt sov vi alla utan avbrott-tack vare penicillinet. Maken fick ta sonen till sjukhus igår och efter tre doser under dagen penicillin somnade sonen ( i kombination med tre nätters vak i kroppen). Sonen var sitt vanliga jag i morse-full fart och som föräldrar gläds vi över den friska versionen istället för den lille son som jämrade sig och grät..återigen visar det sig att när han blir förkyld sätter det sig i öronen och penicillin krävs.

Idag blir det träff i staden, ett träningspass och röja upp.

Veckan som kommer är det lov för sonen (onsdag-torsdag) och makens syster kommer hit och tar hand om de små då ingen av oss kan vara hemma då makens chef är utomlands och min kollega med dvs. jag måste täcka för henne.


fredag 25 oktober 2013

Fredag och bubbeli är sjuk

Nu har vi drabbats av första höstförkylningen. Sonen har ont i öronen. Var till läkaren i onsdags, rött i båda öronen, bara att vänta ut i kombination med nässpray och Nureflex. Inatt sov han som en kråka..jag var hemma vid 22.30, somnade typ en timme senare för att sedan gå jour hela natten dvs somna in, bli väckt, somna in, bli väckt..det var ömsom ont, ömsom myggor i sovrummet?, ömsom lillasyster som också ville vara med och nattvandra..det var en trött familj som slog upp ögonen i morse. Sonen hänger nu i soffan och gör mest inget väsen av sig och mamman hinkar kaffe och inser att sömnen är fortfarande extremt viktig för mig..

Veckan har också innehållit oväntat dödsfall i familjen (sekundär), uppsägningar som drabbat familjen (sekundär) en STOR förändring på mitt jobb som jag inte riktigt vet vad det kommer innebära för min egen del...mkt spekulationer, ingen information men efter helgen bör någon slags inriktning ske..föredrag igår på FN-dagen för en härlig skara nyfikna och med efterföljande konversation som inspirerade och gav galna skrattanfall..

Maken krockade i lördags, inga personskador men dyr räkning för att plåstra bilen.

Blev vittne till när "min" spårvagn frontalkolliderade med en mötande bil i en korsning- otäck smäll men inga personskador- otrolig tur för de två i bilen..

Som sagt en händelserik vecka..i helgen blir det till att sova ikapp, gå skift och få besök på söndag.

söndag 20 oktober 2013

Söndag 16.10

Det är återigen en intensiv period. Mycket med jobbet, familjen och sociala event. Förra helgen följde sonen och jag med Fam A till Märchenland, Familypark och hade en toppendag i solskenet och bland åkattraktionerna.
Gårdagen spenderades utanför Wien-gränsen med en familj som också har fyra barn och det var full rulle med sex barn men roligt då det klickade för oss alla.

Idag har jag tagit upp löpträningen, pluggat och söndag är städdag i vår familj. Under veckan dumpar vi allt omkring oss och under denna dag sorteras allt upp, hängs in och ytor frigörs inför stundande vecka.

Veckan som kommer innehåller seminarium och föredrag- ser jag fram emot.

lördag 5 oktober 2013

Lördagmorgon 9.20

Sitter i min bubbla och gör reflektioner över veckan som gått..båten börjar kantra och roddarna verkar vilja byta plats med varandra. Ett sunt tecken men oj,oj- det tar på krafterna.

Jag bär på en förkylning som inte bryter ut, jag sover som en stock mellan 21-06.30 men är lika trött när jag vaknar..drömmarna är färgstarka och fyllda med människor som jag tidigare mött i mitt liv. De är dock berikande och ger färg åt dagen när jag vaknar..

Helgen innebär att komma ikapp det som ej hunnits med under veckan..alla rum har förvandlats till färgglada applikationer i en samling av leksaker, kläder och dammråttor. Jag känner ett sug efter grytor och har plöjt internet efter grytor och försöker nu komma på vad högrev heter på tyska.

Jag behöver förkovra mig i en doktorsavhandling om djuretik och känner mig lagom motiverad men det som måste göras SKA göras.

Barnen är i en mysfas just nu och har belägrat soffan med hemlige mannen och har gos-filmstund. Hoppas detta sätter stämningen för dagen utan större bråk och frustration;-)