Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

lördag 30 juni 2012

Som hemma

Hemlige mannen hade rekat badplats..första dock ej så barnvänlig..

Men andra var perfekt..vi var själva på en liten strandremsa så barnen kunde  vara i länge och utforska sjön..

Mittemot oss en borg.

Som i Revsund, Jämtland

Det var ganska grumligt men när solen lös kunde vi spana efter fiskar.
Vi brände oss ganska bra men det var en supermysig utflykt och barnen skötte sig exemplariskt.
Det slogs värmerekord i Wien igår för juni-37,7..natten var varm då vi hade 28,1 i sovrummet. Jag sov uruselt men det berodde inte endast på värmen utan det är stora förändringar på G här hemma och jag som är en orolig själ i kombination med dålig sömn mår inte riktigt bra. Hoppas allt kommer stabilisera sig och jag inser att jag måste dra ner på tempot oxå.

onsdag 27 juni 2012

Förbereder mig för värmebölja-igen

Det är utlovat mellan 34-38 grader nu de kommande fem dagarna..gulp..andas,andas och andas..

Idag ska jag förmodligen träffa min mammas kusin som är på genomresa i Europa-roligt.

Fick tillbaka mitt tyskaprov igår-gick inte alls illa med tanke på att jag befinner mig på en nivå där mina kurskamrater nu läst i 7,5 månad och jag i 2,5. Min lärare har som sagt fått för sig att svenska är som tyska och blir därför konfunderad att jag missar för henne uppenbar lästext-jag ska ju kunna FÖRSTÅ allt-not. Jag skrev bättre (hade högre poäng) än flertalet av mina kursare men de får superlativer i sin prov typ super, sehr gut mm-inte jag. Jag får bara påpekanden om att så här gör man i tyska;-) Lite roligt att betrakta från sidan. Oavsett har jag lärt mig massor och använder mig nu av tyskan i vardagen och kan kommunicera.
Sitter på händerna när det gäller jobb-har hittat en del intressanta extraknäck jag skulle kunna tänka mig men kan inte söka just nu då jag vill slutföra B2 också. Men sedan så;-)

Unistudierna är intressanta särskilt Helig Terror där jag i veckan analyserat Breivik och Abdulwahab ( som sprängde sig i Stockholm) med hjälp av olika slags hypoteser. Det handlar om SID, Social Identity Theory och när jag läste in mig i metoden insåg jag att hypoteserna skulle gjort nytta i min analys av Landstinget apropå hur öppna respektive slutna grupper är och hur extrema värderingar och normer förstärks av tolerans.


I helgen ska jag läsa in mig på Koranen-skriver test på måndag och skriva ett kortare PM då jag får nya frågor nästa vecka för Helig Terror. Allt går om omlott men på något vis har jag flow i det jag gör just nu..


Idag ska jag då äntligen oxå få göra min MRT av min fot. Sprang dock igår och det gick hyfsat men det vara bara ca 3 km och den belastningen tycks foten klara.

tisdag 26 juni 2012

Jag vill sova..

..just nu är det många som som måste upp i natten typ vid 02.30..otroligt lätt att somna om igen..not. Är det inte den ene så är det den andre. Även om personerna försöker smyga vaknar jag då vi sover med öppen dörr och jag halvsover då jag lyssnar efter barnen..har nu haft huvudvärk i tre dagar..sömnrelaterat..

måndag 25 juni 2012

Rusar fram

gör tiden. Firat midsommar (min batteriet i kameran lade av) riktigt trevligt&roligt. Hemlige mannen skulle åkt men det blev jag..vilket innebär ytterligare mindre tid för mina studier. Har dock ändå jobbat ikapp och idag blir det tyska då vi har prov och jag måste städa lite hemma idag.

Vädret just nu är underbart-riktigt svala nätter och max 24. Men..på fredag händer det igen, badewetter och värmebölja. Ytterligare några hemska dagar med temp upp mot 35 grader och varma nätter i sovrummet..försöker vara i nuet och njuta av svalkan.

fredag 22 juni 2012

Njuter av svalkan utanför mitt fönster

17,6 grader men utlovat 25 i eftermiddag. Som vi alla har sovit..barnen vaknade just 07,50 och det gör sonen ALDRIG i vanliga fall..hettan tog ut sin rätt. Hemlige mannen kommer hem idag för att sedan åka igen på tisdag, Jag måste plugga då jag tappat i tempo pga. värmen så idag ska det skrivas. Imorgon blir det oxå plugg då övriga familjen får åka och fira midsommar utan mig i svenska kyrkan.Nästa vecka har jag ett PM och 2 prov som ska göras.

torsdag 21 juni 2012

Avskyr

värme..jag blir som sagt sjuk varje gång..igår brakade åskan lös vid 23 och höll på till 00.30..jag kunde inte sova och temp i rummet var 28 grader..gick inte att öppna upp fönstren då det vräkte ner regn..sista gången jag kollade klockan var 01.30..och sonen vaknade 06..idag skulle vi åka och bada..tjena, kom ut imorse vid 09 och då var vädret riktigt svalt dvs. det blåste kalla nordanvindar..in igen då poolerna här inte är uppvärmda så såg jag framför mig blåskakandes småttar..nu är det dock kvavt och varmt..studierna? Jag ger snart upp..jag "jobbar" 150% men får stjäla åt mig några minuter här och där..nu när det är vansinnigt varmt så fastnar dock inget..jag får gå undan några timmar i helgen då maken kommer hem och är slut..familjeliv at its best;-)

tisdag 19 juni 2012

Värmebölja-say no more

På tyskan igår hade vi 27 grader i klassrummet..för första gången hade de flesta av oss problem med tålamodet och prästen levde farligt en stund då han var ytterst irritersam vilket han oxå bekände. Värmen plågade oss alla..i hemmet har vi ca 26-28 grader nu dygnet runt och vi svettas..barnen, särskilt Livia, plågas av värmen och hon är mer ledsen än vanligt ( hon är ytterst sällan det).
Jag försöker läsa min kurslitteratur med det går inte särskilt bra-ingenting fastnar och fokus är huvudvärk och svett. Jag läser statusuppdateringarna på Facebook om regn och runt 12 plusgrader och drömmer mig bort..

lördag 16 juni 2012

Fyra-års dagen smög förbi..

För fyra år sedan blev jag opad i Umeå. Idag tänker jag sällan på det utom när jag av misstag lyckas "kamma" ärret..ett gupp på livsresan ser jag det som nu..

Dagen spenderade vi i högsommarvärme (31 grader) på badet med småttarna. Vi har alla lyckats få årets första rödfärg trots massiv insmörjning och vistelse i skuggan.

Imorgon ska jag bege mig till city och hämta upp S och man för att sedan spendera dagen i deras sällskap vid slottet. Hemlige mannen skjutsar dem sedan till flygplatsen. Ska bli räedigt roolieet som man säger på skånska;-)

torsdag 14 juni 2012

Skolavslutning

Idag är det avslutning för ettan och tvåan. I år kan jag ej vara med men jag hoppas de får en bra start på sommarlovet. Tvåan är lillmatte till pappans nya valpar så hon har fullt upp då pappan är på semester norrut.
Nästa år hoppas jag vi alla kan vara med och fira när ettan slutar 9:an.

Tyska

Nu har det hänt..jag ser numera på tyska filmer med tysk untertitel. Jag förstår dessutom det mesta och inser att det är bra ur ett läroperspektiv att både höra och se hur språket formas. Nu hoppas jag få till lite säkerhet i att prata. Vi skrev test igår och klassen suckade..vilket vår lärare oxå kommer göra när hon får se resultatet. Det är lite opedagogiskt att trycka in ny grammatik och ca 50 nya ord på tre tillfällen dvs. 9h och den fjärde dagen skriver vi test. Jag hinner iallafall inte sortera vad jag håller på med. Nu upplever jag att det vi gjorde under förra kursen håller på att fastna:-) Kanske det är min gamla hjärna som behöver mer tid;-)

Urk..Badewetter


Kasperl








Det växer

En tomatplanta knäcktes i stormen förra veckan..

Uppätna-smakar som en blandning av jordgubbar och smultron

Morötterna frodas

Mera jordgubbar förhoppningsvis

måndag 11 juni 2012

Studier, studier

Fick mitt betyg på B-uppsatsen- ett A. Bådar gott inför C-uppsatsen.
Tyskan har börjat och direkt fick vi skrivläxa-ska jag göra idag. Jag skrev mitt första prov igår på Koranen och idag måste jag läsa in artiklar för Helig Terror.
Maken kommer nu åka bort i några veckor då det är övning på G men som tur väl är kommer han hem på helgerna. På fredag har vi familjefest på dagis. I helgen kommer min gymnasiekompis på besök med sin man till Wien. Vi har haft som stående inslag att träffas under somrarna som jag varit hemma i Skåne.Riktigt roligt att hon nu kommer hit då jag inte åker till Sverige i sommar. Nästa vecka kommer M hit och operation överlämning startar. Det händer som vanligt mkt hemma hos oss, vardag är boring;-)

fredag 8 juni 2012

Det susar i öronen

och det beror på stress..suck..idag skrev jag ett PM på ca 2h och jag hoppas jag fixar godkänt. Jag skrev A på förra..har oxå varit in och hämtat uppgifterna för Korankursen och sommaren kommer vara full av uppgifter och tyska.har inte kollat in uppgifterna för Helig Terror då den kursen startar på måndag...ingen rast&ingen ro..sorgligt, men jag vänjer mig säkert och hittar en strategi..i höst är det förhoppningsvis dags att börja jobba ca 20h/vecka+ heltidsstudier..jag behöver verkligen öva min tyska för jag inser hur fort jag glömmer bara nu när vi har 10 dagars uppehåll..kommer inte naturligt..

Jag hann med några timmar ute med barnen i solen oxå..vi har haft 28 grader varmt idag. De fann en gunga som hängde i träder därnere och lekte säkert i ca 2 h med denna gunga..vi spelade en omgång kubb, jag och maken..sjukt roligt!
Imorgon blir det en kaffe i staden med J på fm och därefter skriva PM. Söndag blir att oxå att skriva..

torsdag 7 juni 2012

Dagens citat

Mamma, har du en bebis i magen?
Eh?Knappast men kanske sonen tycker jag är tjock..han fortsätter, jo, du har en bebis i magen för det har stora-L sagt..mycket fantasi i liten kropp..

Idag hade jag som sagt seminarium med opponering och jag tycker det var bra och givande..satte mig genast att skriva rent och omformulera de tips jag fått och kunde därför skicka in den nu i eftermiddags. Nya kurserna har oxå startat men jag får skjuta upp dem lite för att försöka få undan pågående..på måndag startar tyskan igen...piuhh..fyra kurser igång samtidigt är för mycket.

Det är varmt, flämtar nu i kväll när det fortfarande är runt 20 grader..blähh..

tisdag 5 juni 2012

Åter i Wien

Vilka fantastiska dagar jag haft med min dotter, hennes klasskamrater, de övriga medföljande föräldrarna och lärare.. vi har skapat oförglömliga minnen, skratt och gråt i salig blandning samtidigt som vi upptäckt Berlin. Jag kommer lägga in lite kort när det lugnar ner sig framöver för just nu är det mycket på schemat såsom klient i löpning, handla inför helgdagar, skriva klart PM2, förbereda opponering på uppsats då sem är imorgon, påbörja sommarkurserna, skriva PM3+4 i helgen och sedan drar tyskan igång igen på måndag. Där mellan hoppas jag kunna mysa med de små som längtat efter mamma och pappa då även fadern varit borta kvällstid denna vecka. Vi är lite i kaos men snart är lugnet återställt;-) Barnen är lediga (lixom fadern) torsdag och fredag.

Berlin var en fascinerande stad och jag vill gärna återvända dit igen med mer tid då den är gigantisk och vi hann inte med mer än en bråkdel..jag besökte dock Sachsenhausen som är ett koncentrationsläger och det var ingen rolig känsla att stå i duschrummen där så många liv gått förlorade..det är svårt att föreställa sig vad som hände och det väcker många tankar om vad människan är kapabel till för att kunna överleva..både hos dem som var på insidan men även de som var på utsidan..lämnade en besk eftersmak men viktigt är att vi aldrig glömmer och framförallt inte upprepar något liknande (även om jag vet att det skett både efter och i nutid i mindre skala men med samma metoder).